Într-o postare pe pagina personală de Facebook, premierul Florin Cîţu a afirmat că eşecul moţiunii de cenzură era unul previzibil, al Alianţei PSD – AUR.

Totodată, el a subliniat faptul că această moțiune a fost una de ”fațadă, în care nici măcar Marcel Ciolacu nu a crezut”. Florin Cîțu a mai adăugat că Guvernul va lua în continuare cele mai bune măsuri, continuând să facă atât reforme cât și investiții și menținându-se ”cel mai mare inamic al PSD”.

„Eşec previzibil al Alianţei PSD – AUR! Moţiunea de cenzură împotriva acestui Guvern a picat. O moţiune de faţadă, în care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, măcar. Românii doar asta trebuie să ştie! Guvernul pe care îl conduc va lua în continuare cele mai bune măsuri, va face investiţii, va face reforme! Rămân cel mai mare inamic al PSD”, a scris Florin Cîţu, marţi pe Facebook.

De menționat este faptul că Parlamentul a dezbătut și votat prima moţiune de cenzură împotriva acestui executiv, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”.

Moțiunea de cenzură împtriva Guvernului a picat

În final, moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu a picat, fiind înregistrate 201 de voturi „pentru”, faţă de cele 234 necesare. Totodată, a fost înregistrat un vot „împotrivă”, conform anunţului făcut în plen.

Amintim faptul că, premierul Cîțu i-a criticat pe social democrați, subliind faptul că aceștia îl consideră ”cea mai mare amenințare”.

„Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare. Şi o vedem şi în această moţiune de astăzi. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări, de orice formă, cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD.

Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi. Vă minţiţi singuri. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”, a declarat Cîțu de la tribuna Parlamentului.