Data alegerilor prezidențiale va fi anunțată miercuri

La Senat, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre data alegerilor prezidențiale, în contextul în care PSD vrea ca acestea să aibă loc în septembrie, iar PNL dorește să se organizeze la termen, în iarnă.

”Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie.

După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ. Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale.

Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examene de capacitate, bacalaureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o perioadă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii”, a declarat el.

Liderul PNL a adăugat:

”Nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie”.

Nicolae Ciucă a mai spus că ”dacă vom avea o organizare mai bună la nivelul AEP şi dacă într-adevăr ţinem cont, dincolo de efectele asupra procesului în învăţământ, una e să fii întrerupt o zi sau două şi alta e să fii întrerupt opt zile”.

”Nu schimbăm deloc această dată. Este vorba de o analiză, iar analiza respectivă trebuie să aibă loc în interiorul coaliţiei. vedem despre ce este vorba. (..) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”, a subliniat acesta.

alegeri, Romania, alegeri locale, alegeri europarlamentare, comasare alegeri
SURSA FOTO: Dreamstime

PNL va avea propriul candidat

Amintim că vineri, pe 14 iunie, Ciucă a spus că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Potrivit lui, liderii filialelor județene au participat la o analiză detaliată a rezultatelor recentei runde de alegeri, rezultatele confirmând că PNL este cel mai puternic partid de dreapta din România.

În urma unei ședințe de peste șase ore, liderii PNL au discutat scorul politic al partidului, care se situează peste 30%, acumulând un număr de 2,5 milioane de voturi.

Nicolae Ciucă a mulțumit alegătorilor care au susținut PNL, dar și celor care nu au ales candidații partidului, subliniind importanța realizărilor PNL în administrația locală și la guvernare.

„Acest vot totodată reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”, a declarat el.

În cadrul ședinței, fiecare președinte de filială a avut ocazia să își exprime propria analiză și punct de vedere. În final, toți președinții de filială au decis în unanimitate ca PNL să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale viitoare.

Ciucă a anunțat că discuțiile s-au concentrat și pe perspectivele alegerilor viitoare, stabilind astfel direcția partidului pentru a-și consolida poziția și a continua să fie o forță dominantă pe scena politică românească.