Nicolae Ciucă: PNL și PSD trebuie să aibă fiecare propriul candidat la alegerile prezidențiale

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat că atât liberalii, cât și social-democrații (PSD) ar trebui să aibă propriii candidați la alegerile prezidențiale.

El a subliniat că votanții fideli ai ambelor partide nu vor susține un candidat comun, evidențiind acest aspect prin ”experimentul de la București”.

Ciucă a menționat că este prea devreme pentru a discuta despre propria candidatură la alegerile prezidențiale. Decizia privind candidatul va fi luată în cadrul forurilor partidului, după analiza rezultatelor de la alegerile europarlamentare și locale.

„Eu personal mizez că, înainte de a face publică o astfel de decizie, trebuie să am convingerea că partidul este cel care este cel care vine să susţină – conducerea executivă, liderii de filială şi activul de partidul”, a afirmat liderul PNL în emisiunea lui Ionuţ Cristache de la Prima News.

Votanţii tradiţionali ai PNL şi PSD nu ar vota un candidat comun

El a reiterat necesitatea ca PNL și PSD să aibă candidați separați, argumentând că funcția prezidențială este cea mai reprezentativă din stat.

Mai mult, baza principala de votanți ai fiecărui partid nu ar susține un candidat comun.

”Am avut inclusiv experimentul de la București”, a adăugat Ciucă, subliniind că această lecție arată importanța ca fiecare partid să își urmeze propriul drum.

„Cred că, în momentul de faţă, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat pentru că vorbim despre cea mai reprezentativă funcţie din stat, persoana care primeşte cel mai mare vot de încredere din partea cetăţenilor români şi există totuşi (…) hardcore-ul votanţilor şi de o parte şi de alta care, cu certitudine, nu se vor duce să voteze un candidat comun”, a afirmat liderul PNL.

În concluzie, Ciucă a afirmat că pentru democrație și pentru electoratele fiecărui partid, cea mai bună variantă este ca fiecare să își prezinte propriul candidat la alegerile prezidențiale.

Lista comună şi-a îndeplinit scopul politic pe 9 iunie

Cât despre listele comune PNL-PSD de la alegerile locale. Nicolae Ciucă spune că ele şi-au îndeplinit pe deplin scopul politic.

„Vedem că lista comună, din punctul meu de vedere, a îndeplinit obiectivul pe care noi ni l-am propus, adică să câștigăm jumătate plus unul din mandate.

Am câștigat peste 50%, deci este foarte clar că în momentul de față politic ne-am îndeplinit obiectivul cu lista comună”, a afirmat preşedintele PNL.