Nicolae Ciucă a declarat vineri, 14 iunie, că este nevoie de smerenie când se vorbește despre rezultatele obţinute de partide în alegeri. Liberalul a amintit că diferenţa votului politic dintre PSD şi PNL este de doar 5 procente.

Nicolae Ciucă a criticat afirmația lui Marcel Ciolacu

Ciucă a fost întrebat ce crede despre declaraţia lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia PNL ar fi avut un scor dezastruos şi a afirmat:

Șeful PNL a spus și că trebuie să ai mândrie, când ai un rezultat bun, dar acea mândrie de a sta cu fruntea sus, nu aceea de a avea nasul pe sus.

„Eu ştiu că diferenţa scorului politic între cele două partide este de 5 procente. Atâta timp cât PNL are 30%, nu ştiu cum poate să fie un scor dezastruos”, a mai spus el.

El a precizat că PNL a intrat în precampanie cu sub 1.100 de primari, iar acum are 1.142 de primari confirmaţi.

„Eu cred că un pic de smerenie trebuie să existe atunci când vorbim despre alţii şi să avem o abordare echilibrată (…)

Eu cred că atunci când ai un rezultat bun trebuie să ai acea mândrie, dar mândria care să-ţi dea voie să stai cu fruntea sus şi să priveşti înainte, nu acea mândrie în care să stai cu nasul pe sus”, a conchis liberalul.

Șeful PNL a ținut să spune și că liberalii sunt pregătiţi să participe la alegerile prezidenţiale, indiferent de moment.

Nicolae Ciucă
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ciucă

Liberalul a fost întrebat și dacă se rupe coaliția de guvernare

Liberalul a fost întrebat și dacă se rupe coaliția de guvernare. Astfel, el a susținut că lucrurile nu se schimbă „de la o zi la alta”. După încheierea alegerilor s-a intrat în logica următoarelor alegeri, cele prezidențiale, spune el.

Potrivit șefului PNL, sunt folosite narative livrate către public. Fiecare trebuie analizate și cântărite pe măsura a ceea ce doresc să producă pe o astfel de decizie, potrivit liberalului.

„Nu se schimba lucrurile de la o zi la alta. După încheierea alegerilor s-a intrat în logica următoarelor alegeri, cele prezidențiale, sunt folosite narative livrate către public.

Fiecare trebuie analizate și cântărite pe măsura a ceea ce doresc să producă pe o astfel de decizie ne luăm această libertate de a discuta cu orice partid care dorește să susțină politicile de dreapta. PNL a fost apărătorul cotei unice, pilonului II de pensii, am fost apărătorul mediului de afaceri, am venit cu politici care au dus la creșterea capitalului românesc”, a răspuns Ciucă.

Ciucă spune cum ar putea funcționa coaliția cu doi președinți contracandidați

Nicolae Ciucă a explicat și cum ar putea funcționa coaliția cu doi președinți contracandidați. Potrivit explicațiilor oferite de el, atitudinea în coaliție a fost „cât se poate de echilibrată și onestă”. Liberalul susține că lucrurile vor continua în aceeași formulă și de acum înainte.

„Am avut o atitudine cât se poate de echilibrată, de onestă și la fel vom avea și de acum înainte. În această perioada cele două partide s-au confruntat și guvernarea a funcționat”, a mai spus el.

Potrivit șefului PNL, formațiunea și-a asumat în aceasta după-amiază ca în perioada imediat următoare să fie organizat BPN și să obțină o analiză a etapei electorale.