AirlineRatings.com a lansat recent o listă cu cele mai sigure 10 companii aeriene, selectate dintr-un total de 449 de transportatori aerieni din întreaga lume.

Pentru a compila lista sa, site-ul evaluat fiecare companie aeriană bazat pe capacitatea sa de reglementare internaționale, situaţia accidentelor din ultimii 10 ani, rezultatul în urma auditului de securitate făcut de Asociația Internatională a Tranporturilor Aeriene IATA, precum și dacă țara de origine a companiei aeriene este în conformitate cu cele 8 puncte ale parametrului de siguranță al Organizaţiei Internaționale a Aviației Civile. Toate companiile aeriene de pe această listă a trecut aceste teste cu brio.

Air New Zealand şi-a revenit după perioada agitată de la începutul anilor 2000. Potrivit site-ului AirlineRatings.com, este cea mai bună companie aerienă din lume. Air New Zealand nu a suferit niciun incident semnificativ de zeci de ani.

Singapore Airlines este unanim lăudată pentru înalta calitate a serviciilor şi operaţiunile eficiente. Este de asemenea alegerea Business Insider pentru poziţia de cea mai bună companie aeriană din lume.

Finnair, în calitate de  companie aeriană naţională a Finlandei, nu s-a aflat în atenţia mass-media, ca de altfel alte companii ale colegilor scandinavi. Finnair înregistrează unele dintre cele mai bune rezultate de business şi nu a înregistrat niciun accident major din anii 60.

British Airways este una dintre cele mai mari şi mai decorate companii aeriene din Europa. Cu toate că s-a aflat în atenţie în ultimii ani pentru o serie de incidente, compania britanică a suferit un singur accindent mortal, în 1976, de la formarea sa, cu doi ani înainte.

Cathay Pacific. AirlineRatings.com a încununat recent această companie din Hong Kong cu titlul de cel mai bun transport business class din lume. Pe lângă acest aspect, Cathay Pacific  este în top în ceea ce priveşte siguranţa. În afară de atacuri teroriste, Cathay Pacific nu a suferit niciun accident mortal din anii 60.

Emirates Airlines s-a impus, încă de la formarea sa, în 1985, ca unul dintre cei mai mari jucători în această industrie. În aceşti 30 de ani, compania Emirates şi-a menţinut o situaţie aproape perfectă – nu a avut niciun singur accident mortal.

Etihad, compania aeriană din Abu Dhabi, rămîne, la fel ca vecinul Emirates, un exemplu în privinţa siguranţei. Este absolut remarcabilă repezicunea cu care compania Etihad s-a impus pe în privinţa poziţiei şi reputaţiei.

EVA Air, companie din Taiwan, a fost numită recent de site-ul AirlineRatings.com, drept linia aeriană cu cea mai lungă perioadă de linişte din Asia. Compania nu a suferit niciun incindent notabil de la fondarea ei, în 1988.

Lufthansa este compania cea mai mare şi mai puternică din Europa. În operare din 1955, linia aeriană germană cu sediul la Frankfurt a fost numită recent compania cu cea mai lungă perioadă de linişte de pe Bătrânul Continent. Nu a mai suferit niciun accident mortal din 1993.

Interesant, operatorii de transport de pe listă provin exclusiv din Asia, Australia şi Europa iar din top nu fac parte transportatori din cele două Americi și Africa. AirlineRatings.com nu a afișat ordinea clasamentului final pentru locurile 2-10, dar a încununat un câștigător, Quantas, Spirit of Australia.

Câştigătoare a topului celor 10 cele mai sigure linii aeriene din lume, compania australiană Quantas reprezintă ceea ce Volvo este în industria automobilelor. O linie a cărei reputaţie şi mistică este construită pe un cazier curat în ceea ce priveşte siguranţa aeriană. În 93 de ani de existenţă, compania Quantas nu a înregistrat niciun accident mortal din 1951.