Bulgaria impune noi restricții! Cetățenii din aceste țări nu mai au voie să treacă granița

Tot începând de azi, copiii cu vârste până la 12 ani, care vin din zone verzi sau portocalii, precum România, pot intra în Bulgaria fără să mai prezinte test, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. Cetățenii din Cipru, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Spania, Fiji şi Kuweit nu vor putea intra pe teritoriul Bulgariei începând de astăzi, după ce țările respective au fost trecute pe lista roșie.

Restricția este aplicată și turiștilor iar singura excepție este făcută pentru cetățenii bulgari care se întorc din aceste țări.

Mai mult, cetățenii din Rusia și Portugalia vor intra în ţară cu test PCR negativ făcut cu până la 72 de ore înaintea sosirii. În cazul celor care nu prezintă un test, vor fi nevoiți să stea 10 zile în carantină sau să trimită rezultatul unui test PCR negativ pe email în maxim 24 de ore de la sosire.

Cum trebuie să procedeze românii?

De asemenea, copiii cu vârste până la 12 ani, care vin din zone verzi sau portocalii, precum România, pot intra în Bulgaria fără să mai prezinte test, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

În momentul de față, cetățenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie.

În cazul în care vin din statele aflate în zona verde sau portocalie, românii pot intra pe teritoriul Bulgariei sub condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unui certificat digital UE valid care atestă vaccinarea sau un document similar, un certificat digital UE valid care atestă vindecarea de COVID-19 sau un certificat digital UE valid care atestă testarea.

Sursă foto: Dreamstime