Avertisment teribil în Anglia cu privire la Covid-19! Temerile legate de creșterea exponențială a numărului de infectări, într-un nou val al pandemiei, sunt din ce în ce mai des exprimate.

Un consilier științific al guvernului de la Londra avertizează că 100.000 de noi cazuri pe zi ar putea fi evoluția fericită, dar nu exclude un scenariu cu dublul de persoane infectate în 24 de ore, adică 200.000 zilnic.

Acest scenariu, un adevărat film de groază, ar face automat ca numărul persoanelor care să aibă nevoie de spitalizare să fie de 2.000 în 24 de ore.

Avertisment teribil în Anglia! Pandemia poate reveni cu furie

Este ”aproape inevitabil” ca infecţiile cu coronavirus să ajungă la 100.000 de cazuri pe zi în timp ce 1.000 de persoane ar fi internate zilnic, a declarat un consilier ştiinţific al guvernului britanic în ajunul ridicării restricţiilor în Anglia, informează duminică DPA.

Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra şi membru al Grupului ştiinţific consultativ pentru situaţii de urgenţă (Sage), a afirmat la BBC că aceste cifre s-ar puteau dubla, dar acest lucru este „mult mai puţin sigur”.

Întrebat încotro se îndreaptă ţara pe fondul ridicării restricţiilor, Ferguson a spus: „Este foarte greu de afirmat cu certitudine, dar cred că 100.000 de cazuri pe zi sunt aproape inevitabile”.

”Este foarte dificil de făcut precizări”

El a subliniat că relaxarea măsurilor coincide cu începutul vacanţelor şcolare şi probabil că şi ratele de infectare printre adolescenţi „vor scădea”.

În timp ce a subliniat de asemenea că este „foarte dificil de făcut precizări”, Ferguson a spus: „Cred că este aproape sigur că vom ajunge la 1.000 de spitalizări pe zi”.

„Aproape sigur că vom ajunge la 100.000 de cazuri pe zi. Adevărata întrebare este dacă ajungem să le dublăm sau chiar mai mult? (…) Am putea ajunge la 2.000 de spitalizări pe zi, 200.000 de cazuri pe zi, dar este mult mai puţin sigur”, a adăugat el.