UPDATE: Scorul a fost egal, 1-1 (0-1, 1-1), la finalul celor 120 de minute.

Italia câștigă la loviturile de departajare finala cu Anglia. Scor final după penalty, 3-2.

Știre inițială:

Un purtător de cuvânt al UEFA a explicat că meciul final are loc mulțumită unui efort comun din partea Federației engleze de fotbal, autorităților din Anglia și Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal. Așadar, lupta finală va fi între Anglia şi Italia, pe renumitul stadion Wembley.

„UEFA, Federaţia engleză de fotbal şi autorităţile din Anglia lucrează împreună cu succes pentru găzduirea semifinalelor şi finalei EURO 2020 pe Wembley şi nu există planuri pentru schimbarea locului de disputare a acestor jocuri”, a explicat purtătorul de cuvânt al UEFA.

Marea finală EURO 2020 de duminică! Unde poate fi văzut meciul dintre Italia și Anglia și la ce oră începe

Echipele care vor juca sunt cele ale Angliei și Italiei. Totuși, trebuie menționat că acest meci are o importanță deosebită pentru englezi. Nu numai că însăși Regina le-a transmis un mesaj, spunând că vrea trofeul EURO 2020 în Regatul Unit, acest meci este primul în care Anglia a ajuns în finală.

Până la momentul redactării acestui articol, Italia a strâns 24 de milioane de euro pentru parcursul ei la turneul final. De asemenea, Anglia a adunat 23.250.000 de euro. Totodată, mult așteptata finală de duminică pune la bătaie suma de 10 milioane de euro pentru campioana Euro 2020, în timp ce echipa învinsă va primi doar 7 milioane.

Marea finală EURO 2020 de duminică! Unde poate fi văzut meciul dintre Italia și Anglia și la ce oră începe

Mult așteptatul meci poate fi vizualizat în întregime pe Pro TV. Toată lumea va urmări meciul cu sufletul la gură, din fața televizoarelor. Norocoșii care au putut achiziționa un bilet pe imensa arenă au fost nevoiți să plătească chir și 3.000 de euro. Amintim că arena respectivă nu se va umple la capacitate maximă, din cauza restricțiilor anti-COVID.  Așadar, din 90.000 vor fi ocupate numai 60.000 pentru a garanta siguranța celor prezenți.

„Domnului Gareth Southgate, În urmă cu 55 de ani am avut şansa să îi înmânez Cupa Mondială lui Bobby Moore şi am văzut ce înseamnnă pentru jucători, conducere şi staff să ajungă într-o finală de turneu internaţional major şi să o câştige.

Vreau să vă transmit vouă, tuturor, felicitările mele şi ale familiei mele pentru că sunteţi în finala Campionatului European şi să transmit urări de bine pentru mâine, cu speranţa că istoria va înregistra nu numai succesul vostru, ci şi spiritul, dăruirea şi mândria pe care le-aţi arătat”, a transmis Regina Elisabeta a II-a într-un mesaj.

Sursă foto: Dreamstime

Marea finală EURO 2020 de duminică! Unde poate fi văzut meciul dintre Italia și Anglia și la ce oră începe