Administraţia Naţională de meteorologie(ANM) vine cu vești proaste pentru români. Potrivit meteorologilor, mai multe zone din nțară vor fi lovite de ploi puternice, dar și de grindină. Totodată, sursa citată anunță și o scădere a temepraturilor începând cu seara de marți.

ANM anunță că de luni, 19 iulie, vremea va fi în general instabilă în sud-vestul, vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării precum şi la munte, iar seara şi noaptea pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

În ceea ce privește instabilitatea atmosferică, aceasta va fi temporar va fi accentuată şi se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse ce vor avea mai ales caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, pe alocuri, vijelii şi grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp, local se vor înregistra cantităţi de apă însemnate.

Temperaturile pe de altă parte se vor menţine mai mari decât cele specifice datei, iar în regiunile sudice şi sud-estice acestea vor caracteriza o vreme local caniculară după-amiaza când şi disconfortul termic va fi accentuat. Cele maxime se vor încadra între 26 şi 37 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 15 şi 23 de grade.

Cum va fi vremea în București. Prognoza meteo ANM

În Capitală, vremea va fi caniculară. Potrivit ANM, temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi treptat înnorările se vor accentua şi mai ales din orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi se va manifesta prin perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii şi grindină.

Marți, vremea va continua să fie haotică. Meteorologii anunță o instabilitate atmosferică în toată țara, cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină (în extremitatea de vest a teritoriului astfel de fenomene se vor semnala la începutul zilei, iar în cea de sud-est mai ales seara şi noaptea). În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate.

În ceea ce privește temperaturile, spre deosebire de ziua de luni, marți, acestea vor scădea şi în jumătatea de sud-est. Astfel, vremea va mai fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, doar local în Muntenia şi Dobrogea, iar la nivelul întregii ţări maximele se vor încadra între 23 şi 33 de grade. De cealaltă parte, temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade, uşor mai mari pe litoral.

În București vremea se va schimba și ea de marți. Cea de a doua parte a zilei vine cu înnorări, averse torențiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Potrivit ANM, temperatura maximă, uşor mai scăzută faţă de ziua anterioară, va fi de 31…33 de grade, însă disconfortul termic se va menţine ridicat. La polul opus, temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.