Vremea călduroasă va persista și pe arii relativ extinse, mai ales în regiunile extracarpatice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

În zonele de câmpie și de podiș local va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, la munte, în Banat, local în Moldova, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania și izolat, posibil, în zona deluroasă a Munteniei.

Prognoza ANM pentru București

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius. Astfel, va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 19 – 21 de grade Celsius.

La mare, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 21 și 25 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade Celsius.