Un incendiu a izbucnit, marți seara, în zona triaj de la Gara de Nord, acolo unde se află mai multe vagoane de tren abandonate.

Potrivit primelor informații de la 112, flăcările se manifestă la un vagon. Pompierii acționează cu două autospeciale de la unitatea din Grozăvești.

Zona este una frecventată de oameni ai străzii care nu au unde locui. Anul trecut, în aceeași zonă a mai avut loc un incendiu care a afectat mai multe vagoane. Mai mulți martori au filmat norul de fum degajat în urma incendiului și au publicat imaginile pe rețelele de socializare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emsi un comunicat cu privire la incendiul izbucnit la Gara de Nord din București.

„Intervenim in zona Calea Giulesti pentru stingerea unui incendiu produs la un vagon de tren aflat pe o linie secundara. S-a procedat la decuplarea lui fata de restul garniturii. Incendiul s-a extins usor la inca doua vagoane, lateral stanga-dreapta fata de cel afectat initial. Vagoanele sunt dezafectate. Actioneaza 6 autospeciale de stingere. Nu sunt persoane ranite. Incendiul este localizat.”, potrivit ISU.

 

 

 

Nu este primul incendiu de la Gara de Nord

Nu este prima dată când un incendiu izbucnește la Gara de Nord. În luna martie a anului trecut, o altă tragedie a fost la un pas să se întâmple. Mai exact, pe 2 martie, 2020, un incendiu a izbucnit la o cameră de birouri din Gara de Nord din Capitală. Atunci,  34 de oameni, angajaţi şi călători, au fost evacuaţi.

Potrivit ISU Bucureşti Ilfov, incendiul a izbucnit într-o cameră de birouri deasupra caselor de bilete din Gara de Nord din Capitală, iar materiale cuprinse de flăcări au degajat mult fum. 34 de oameni, angajaţi şi călători, au fost evacuaţi. Dintre aceştia, 16 au avut nevoie de îngrijiri medicale.