Grupul german de distribuţie Lidl a anunţat miercuri că va plăti un bonus de 200 de dolari fiecăruia dintre angajaţii săi din SUA care se vaccinează împotriva Covid-19, relatează Reuters.

Lidl oferă cel mai mare bonus de până acum

Anunţul celor de la Lidl vine după ce rivalii Aldi şi Dollar General Corp, precum şi firma de livrare a cumpărăturilor Instacart, au introdus măsuri similare. Cu toate acestea, bonusul oferit de Lidl este cel mai mare oferit până acum de o companie pentru angajaţii săi din SUA.

Lidl a menţionat că angajaţii săi sunt “nerăbdători” să fie vaccinaţi, potrivit unui sondaj intern care arată că aproape opt din zece angajaţi au de gând să se vaccineze împotriva Covid-19 imediat ce va fi disponibil un vaccin.

Lidl are o reţea de peste 125 de magazine din nouă sate de pe coasta de est a SUA. Lidl este parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm. Este una dintre companiile de top de pe piaţa de retail alimentar din Europa. Lidl este prezentă în 32 de ţări din întreaga lume şi în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine şi peste 200 de centre logistice în 29 de ţări la nivel mondial.

Reacția Germaniei după învestirea lui Biden

Germania respiră ușurată față de învestirea lui Joe Biden. Miercuri, președintele german Frank Walter Steinmeier şi-a exprimat, miercuri, “marea uşurare” legat de învestirea în postul de preşedinte al SUA a lui Joe Biden.

“Ne bucurăm ca Statele Unite, ca partener indispensabil, să fie din nou, pe viitor, alături de noi în numeroase probleme – lupta comună şi solidară împotriva pandemiei de COVID-19, protecţia climei pe plan mondial, chestiunile de securitate”, a afirmat Steinmeier într-un mesaj video, cu câteva ore înainte de inaugurarea lui Biden.

Relaţiile tradiţional strânse dintre Germania şi SUA au fost încordate în cei patru ani de mandat ai lui Donald Trump, acesta criticând în repetate rânduri Berlinul mai ales în chestiuni economice şi comerciale, precum şi în legătură cu contribuţia sa la bugetul NATO, pe care o considera insuficientă, relatează AFP.