Este anunţul momentului din partea Partidului Naţional Liberal! Acest partid doreşte să fuzioneze cu ALDE.

Fuzionează PNL şi ALDE? Comisia de negociere e deja stabilită

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a confirmat faptul că liberalii vor începe negocierile cu ALDE în vederea fuziunii celor două formaţiuni politice.

PNL și-a asumat “rolul de partid integrator al dreptei”, a precizat Stroe. Comisia de negociere a liberalilor a fost deja stabilită, a mai precizat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

“S-a stabilit în ședința BPN componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Ăsta e și motivul pentru care începem demersuri de dialog, dialog politic, cu ALDE”, a declarat, marţi, Ionuț Stroe, potrivit Stiripesurse.ro.

Cine va conduce delegaţia liberalilor?

Dan Vîlceanu, secretar general al PNL şi ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, va conduce comisia de negociere a PNL.

“Comisia are în componență, alături de secretarul general, Dan Vîlceanu, pe Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuima și Gheorghe Falcă”, a mai precizat Ionuț Stroe.

Liberalul a vorbit şi despre Călin Popescu-Tăriceanu, fondatorul ALDE şi fost preşedinte al PNL între octombrie 2004 şi martie 2009. Din câte ştie, Tăriceanu nu se mai află într-o poziţie de conducere la nivelul ALDE, a precizat Ionuț Stroe.

În altă ordine de idei, referitor la negocierile cu PMP privind o eventuală fuziune, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că “există un progres evident al discuțiilor”.

“Probabil că în curând vom avea și decizii în acest sens”, a adăugat Ionuț Stroe.

Discuţii fierbinţi în coaliţia de guvernare, programate pentru această săptămână

Partidul Naţional Liberal mai are un moment foarte important de bifat săptămâna aceasta: prima şedinţa a coaliţiei de guvernare din 2022.

Liderii PNL, PSD şi UDMR se vor întâlni pentru a discuta despre controversatul certificat verde, dar şi despre modificarea legii privind plafonarea prețului la energie, au precizat surse politice pentru HotNews.

“După ce președintele (Iohannis – n.red.) ne-a transmis că nu dorește introducerea certificatului la locul de muncă, reluarea discuțiilor în Coaliție pe această temă este puțin fezabilă”, au precizat sursele respective.

“Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ. De obicei se fac previziuni. După 2-3 săptămâni după ce în toată Europa există numărul mare de cazuri, ajunge și în România. Când am mai avea timp să intervenim pentru valul 5?

Iar certificatul, am mai spus, nu e singura măsură. (…) Va trebui să căutăm măsuri dacă ajungem într-o situație iarăși cu o presiune mare pe spitale. Cred că cu aceste medicamente vom reuși să oprim”, spunea şi Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, despre un act normativ privind certificatul verde.

Se pare că şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, ar fi renunţat să mai ceară noi discuţii în coaliţia de guvernare pe această temă, mai scrie HotNews.