Sursele apropiate social-democraților au declarat, pentru Digi 24, că de pe lista viitorilor parlamentari ai PSD nu se regăsesc nume precum Eugen Nicolicea, Florin Iordache sau Carmen Dan.

Eugen Nicolicea este un politician cu un CV foarte impresionant. Acesta activează ca deputat din anul 1992. Înainte de a intra în politică, acesta a fost director unei companii cu profil tehnic, în perioada 1991-1992. Înainte a fost viceprimar în cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin pentru o perioadă de doar un an.

La bază, acesta este inginer, motiv pentru care, în perioada 1982-1983 a ocupat un post de coordonare și proiectare navală pe Șantierul Naval Drobeta Turnu Severin. Ulterior a fost șef de laborator timp de 7 ani la IIRUC București.

Acesta a terminat Institutul Politehnic „Traian Vuia” din Timişoara (Universitatea Politehnica Timişoara), Facultatea de Electronică – secţia Calculatoare Electronice și a terminat cu 10 la examenul de licență Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret.

Mai mult decât atât, de pe listă lipsește și fostul ministru al Economiei, actual deputat social-democrat, Dănuț Andrușcă.

Există încă discuții

PSD dorește să scape de numele controversate, înainte de alegerile parlamentare din iarnă. În aceeași situație se află și fostul premier, Viorica Dăncilă, despre care liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că ar trebui să fie parlamentar pentru că a fost și primul ministru al partidului.

Discuțiile rămân, totuși, deschise.

Cine este pe listă pentru Parlament

Aceleași surse apropiate Partidului Social Democrat au vorbit și despre personajele politice care vor prinde un loc în Parlament. Este vorba despre fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, fostul director ANCOM, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu. În același timp, Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților la Buzău, notează sursa anterior citată.

22 octombrie este termenul limită pentru depunerea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare.

Chiar dacă nu va fi pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din acest an, Florin Iordache ar putea primi o funcție în Consiliul Legislativ, drept recompensă.