Pensiile care vor crește cu 10% în 2022! Anunțul venit în miez de noapte: S-a vorbit aiurea despre pensii nesimțite

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că militarii care au o pensie sub 2.500 de lei vor beneficia de o creștere a sumelor cu 10%. Într-o declarație la emisiunea Talk News de la Profit TV, ministrul a declarat că majorarea va fi prevăzută în bugetul de stat pentru anul viitor.

De asemenea, ministrul Apărării spune că modificarea a fost discutată cu ministrul de Finanțe și cu cel de Interne, subliniind că este sigur că propunerea va trece.

”Da, este un lucru pe care l-am negociat cu Ministrul de Finanţe, împreună cu Minstrul de interne, Lucian Bode, aceasta este o modificare care va apărea în buget. Nu a apărut încă, mai discutăm mâine despre asta, însă este una dintre propunerile noastre şi cu siguranţă că va trece”, a spus ministrul Apărării.

Vasile Dîncu: Bugetul nu este unul fabulos

În plus, ministrul Apărării a declarat că în bugetul pentru 2022, Executivul a încercat să aducă și câteva contribuții de tipul o singură dată, subliniind că bugetul încă nu este unul fabulos.

”Am crescut alocaţii şi ajutoare pentru familii. Nu este însă un buget foarte spectaculos, foarte bogat, pentru că ne-am propus un lucru important, acel 7% pentru investiţii”, a spus Vasile Dîncu.

Impactul bugetar al creșterii pensiilor militarilor cu 10% este sustenabil

Pe de altă parte, ministrul Apărării a fost întrebat dacă impactul bugetar al majorării pensiilor militarilor este sustenabil, întrebare la care Vasile Dîncu a declarat că România își va permite această sumă.

”Este o sumă pe care ne-o permitem, chiar dacă este mare pentru că eu nu m-am aşteptat (..) în ceea ce priveşte statutul militarilor, pensiile, salariile militarilor, pentru că s-a vorbit aiurea despre pensii nesimţite, de exemplu, despre pensii speciale, ceea ce nu este cazul, pentru că în Armată este vorba de pensii de serviciu”, a afirmat Dîncu, arătând că s-au creat disproporţii mari, prin modificările legislative, astfel că unii au ieşit, de pe aceeaşi funcţie şi acelaşi grad, cu pensii mari, în jurul anilor 90, şi acum pensionarii au pensii mai mari de două ori sau chiar de trei ori.

De asemenea, acesta a anunțat că România are ”foarte mulţi pensionari sub 2.500 de lei, ceea ce vă spun că nu m-am aşteptat”.