PSD s-a săturat să stea departe de Palatul Victoria după doar câteva luni și a depus moțiune de cenzură împotriva premierului Ludovic Orban. Social democrații par a avea majoritate în Parlament, așa că sunt foarte aproape de a dărâma Guvernul Orban.

Bomba momentului!

Marea surpriză vine abia acum. S-a aflat cine i-ar putea lua locul lui Ludovic Orban la Palatul Victoria. Deși nu au rostit niciodată un nume, se pare că cei de la PSD au deja pregătit numele noului premier.

PSD a depus a doua moțiune de cenzură, ce urmează a fi dezbătută și votată luni, în plenul Parlamentului! Marcel Ciolacu a anunțat, de fiecare dată, că PSD are majoritatea necesară pentru dărâmarea Guvernului și pentru instalarea altului nou și că îi va propune lui Klaus Iohannis un premier tehnocrat, un fost membru PSD. Nu a spus niciodată însă numl acstuia. A evitat pe cât posibil să facă o nominalizare.

S-a speculat că acesta ar putea fi Florin Georgescu, fost ministru de Finanțe în mai multe Guverne PSD din trecut, dar s-a vorbit și despre Sorin Grindeanu.

Surse politice citate de către Antena 3 au anunțat, duminică seara, că propunerea PSD de premier este Leonardo Badea. Acesta ar îndeplini fără pribleme criteriile pe care le-a enumerat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Este un fost deputat și senator al social democraților, iar în prezent este viceguvernator la BNR.