Bombă în politica din România după ce s-a aflat cine ar putea să-i ia locul președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit surselor g4media.ro, cel care va prelua șefia PNL devine oficial și viitorul candidat la președinția României. Aceleași surse spun că planul pe care Rareș Bogdan i l-ar fi avansat lui Emil Boc, dar și lui Ilie Bolojan, urmărește, în primul rând, eliminarea lui Orban de la șefia PNL, astfel încât acesta să nu mai poată emite nicio pretenție la viitoarele alegeri prezidențiale.

De altfel, Rareș Bogdan a ieșit public duminică seara să-i cera demisia lui Orban, urmat, luni,  cu același discurs, de bunul său prieten, vicepreședintele PNL, Robert Sighiartau.

Cine ar putea să fie președinte după Iohannis

Totuși, Emil Boc nu a ieșit până în prezent cu declarații împotriva fostului premier al României, Ludovic Orban. Întrebat de către sursa anterior mneționată dacă ar fi dispus să își asume p candidatură la șefia PNL, Emil Boc a preferat să nu comenteze în niciun fel.

În plus, sursele g4media.ro au declarat că Emil Boc nu dorește să intre înc onflict cu fostul premier, Ludovic Orban, nevând nicio garanție că poate câștiga alegerile interne într-o eventuală competiție.

Mai mult decât atât, nici Ilie Bolojan nu se arată dispus să îl atace public pe Ludovic Orban.

Menționăm că până acum niciun alt liberal marcant din PNL nu s-a poziționat împotriva lui Orban. Acest lucru este atent urmărit de către europarlamentarul Rareș Bogdan, care speră să atragă de partea sa și alți membri cu potențial.

Florin Cîțu, ar fi unul dintre liberalii curtați de tabăra lui Rareș Bogdan, mai ales că premierul are trecere și la președintele Klaus Iohannis. Sursele G4Media au informat că și lui Cîțu i s-ar fi propus să candideze împotriva lui Orban, având susținerea lui Iohannis, numai că acesta are un mare dezavantaj: rezultatele din sondaj nu-l prezintă deloc ca având potențial electoral, în ipoteza în care ar trebui să devină candidatul PNL la președinția României.

Inquam Photos / Ilona Andrei