Şoc total pentru Iohannnis! Scandal total la Cotroceni. Se întâmplă chiar acum. Şeful statului nu are deloc linişte în acest început de săptămână. Sunt proteste masive chiar în faţa Palatului Cotroceni.

Iohannis, în stare de şoc

Preşedintele Klaus Iohannis are parte de mari probleme. Chiar în aceste momente, în faţa Palatului Cotroceni, au loc proteste masive. Continuă acţiunile sindicale ale uneia dintre cele mai mari confederaţii, Cartel Alfa.

Sindicaliştii sunt, la această oră, în faţa Palatului Cotroceni. Sunt în jur de o sută de sindicalişti, însă continuă să sosească, pentru că ora de începere a protestului a fost 10:00 şi acesta se va întinde până la ora 12:00.

Sindicaliştii au venit fără maşini din cauza locurilor de parcare ce lipsesc în zona Preşedinţiei şi s-au postat vizavi de Palatul Cotroceni, pe trotuarul cu Statuia Leului. Este prima zi de protest în Bucureşti şi sindicaliştii au ales să facă astfel de manifestaţii pe tot parcursul săptămânii.

Principalele instituţii vizate dincolo de Preşedinţie sunt ministerele, dar şi sediile partidelor politice din arcul guvernamental. Ei solicită clasei politice un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, taxare justă şi aplicarea legislaţiei corect pentru toată lumea.

Ce revendicări au sindicaliştii

Nemulțumirile vizează în principal înghețarea salariilor în sectorul bugetar și amânarea acordării unor sporuri și beneficii, dar și majorarea salariului minim cu un procent mult mai mic față de cel solicitat de sindicate.

„O să vedeți că forța de muncă din România este la nivel de sclavagism modern. Au majorat prețuri, au înghețat venituri”, spune Dumitru Coarnă, de la PSD.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea