În cadrul unei emisiuni de la B1 Tv, șeful DSU, Raed Arafat a comentat o analiză realizată de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA (CDC).

Boala legată de coronavirus! Date îngrijorătoare venite din America

Potrivit acesteia, în rândul copiilor au apărut mai multe cazuri de diabet de tip I decât de obicei, o situație pe care instituția americană o corelează cu infecția cu noul coronavirus.

În acest sens, Raed Arafat susține că apariția diabetului de tip I ar putea fi un efect pe termen lung la unii copii cu COVID-19. Șeful DSU a mai precizat că situația devine îngrijorătoare.

„Vedem din ce în ce informații noi care apar – de exemplu, informația care a apărut la Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil.

Se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări, și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2”, a declarat șeful DSU, care a vorbit pe B1 TV și despre valul 5, dar și despre perioada de carantinare și izolare.

Raed Arafat, despre gravitatea infectării cu COVID-19

Un alt subiect punctat de șeful DSU l-a reprezentat gravitatea infectării cu noul coronavirus. Mai exact, Arafat susține că vaccinarea este extrem de importantă în contextul în care această boală nu este una simplă, ea cauzând și efecte pe termen lung.

Mai exact, toate persoanele infectate cu COVID, se pot confrunta mai devreme sau mai târziu cu apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi spre exemplu diabetul de tipul I.

„Noi tot timpul vorbim de vaccinare și efectul ei pe termen lung, dar uităm ce? Tot timpul am avertizat și am spus, nu eu, și lumea științifică a zis acest lucru – atenție, Covidul nu e o boală simplă. Există așa-zisul «long Covid», sau Covidul pe termen lung, și asta arată impactul Covidului pe sănătatea omului pe termen mai lung.

Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză și confirmă ce este deja publicat, este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a mai spus el.