Michael Rubens Bloomberg este un om de afaceri american, politician, filantrop și autor. El este proprietarul majoritar și co-fondator al Bloomberg L.P. A fost primar al orașului New York între 2002 și 2013 și a fost, pentru scurt timp, candidat la nominalizarea Partidului Democrat din 2020, pentru funcția de președinte al Statelor Unite.

Potrivit CNBC, “În lunile de după abandonul de la alegerile primare democrate, liderul de afaceri din New York s-a întâlnit cu consilieri pentru a dezvolta un plan de cheltuieli, pentru a-l ajuta pe candidatul democrat Joe Biden, să-l depășească pe Trump. Inițial s-a decis că cea mai mare parte a cheltuielilor de 100 de milioane de dolari va merge spre statul pivot Florida. Mai târziu, el a adăugat Ohio și Texas în plan.”

Trump a câștigat toate cele trei state, însă Bloomberg a încercat de asemenea să întoarcă Senatul în favoarea democraților, ceea ce le-ar fi permis – împreună cu un potențial președinte Biden – să retragă reducerile fiscale ale președintelui Trump și să ducă restul listei legislative.

Bloomberg are o avere de 54 de miliarde de dolari și a cheltuit 1 miliard de dolari pe cursa sa principală pentru președinție, așa că aruncarea a încă 100 de milioane de dolari a fost surprinzătoare.

Liderii democrați deveniseră din ce în ce mai convinși că îl vor învinge pe Trump, bazându-se pe totă publicitatea pe care Bloomberg i-a făcut-o lui Biden. Din păcate pentru miliardar și susținători săi,  cei 100 milioane de dolari nu a făcut practic nimic. Au existat chiar discuții că unii lideri democrați au avut de gând să încerce să-l convingă Biden, să îi ofere lui Bloomberg, un post în Cabinetul prezidențial.

Potrivit datelor de la Advertising Analytics, Super PAC,  Bloomberg Independence USA a cheltuit peste 36 milioane dolari în Florida între septembrie și noiembrie, împreună cu 6.9 milioane de dolari pe anunțuri în Texas și 3.3 milioane de dolari în Ohio.