După numărarea a 92% din voturi în Michigan, candidatul democrat Joe Biden are un avans foarte fragil, de 0,6 puncte procentuale, în faţa republicanului Donald Trump (49,5% faţă de 48,9%). În acest stat, cei doi candidaţi îşi dispută 16 voturi ale marilor electori, transmite agerpres.ro

Bill Stepien, şeful campaniei lui Donald Trump, a afirmat că reprezentanţii Partidului Republican nu au avut acces la mai multe locuri pentru a observa numărarea buletinelor de vot, ceea ce contravine legii statului Michigan.

Echipa de campanie a republicanilor a cerut, de asemenea, o reexaminare a buletinelor de vot deja recenzate.

Lovitură pentru afacerile lui Donald Trump

Deutsche Bank caută soluţii pentru a încheia relaţia cu preşedintele american Donald Trump după alegeri, din cauza publicităţii negative de care are parte, au declarat trei oficiali bancari.

Banca germană a acordat Trump Organization, grup condus în prezent de doi fii ai preşedintelui american, împrumuturi în valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari, care sunt în curs de rambursare, potrivit documentelor transmise de Donald Trump Biroului pentru Etică Guvernamentală, în luna iulie, şi a unei surse din cadrul Deutsche Bank.

Cele trei împrumuturi, care vor fi scadente în doi ani, sunt în curs de rambursare şi garantate personal de către preşedinte, au spus doi oficiali bancari, transmite Reuters, preluată de news.ro

În timpul unor întâlniri care au avut loc în ultimele luni, o comisie a Deutsche Bank care supraveghează riscurile legate de reputaţie şi de altă natură din regiunea Americilor a discutat modalităţi prin care poate să scape banca de ultimele legături cu Trump, au declarat două dintre cele trei surse bancare.

Pe parcursul anilor, banca germană i-a împrumutat lui Trump peste 2 miliarde de dolari, a spus unul dintre oficiali.

Una dintre ideile apărute în timpul întâlnirilor a fost vânzarea împrumuturilor pe piaţa secundară, dar ideea nu a atras susţinere pentru că nu a fost clar cine ar dori să cumpere împrumuturile şi problemele asociate acestora.