Black Friday 2021! Site-uri mari de cumpărături din România, luate în vizor de ANPC! S-au dat amenzi uriașe

Joi, 11 noiembrie, ANPC anunţa înfiinţarea Comandamentul Special Black Friday pentru depistarea ofertelor înșelătoare.

Amenzi de sute de mii de lei chiar din prima zi!

Câteva ore mai târziu, reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor anunţau deja primele amenzi! În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în această perioadă.

ANPC transmite că volumul amenzilor contravenționale aplicate tuturor operatorilor controlați s-a ridicat la 275.000 lei.

Ce nereguli au fost găsite?

Potrivit comunicatului transmis de Comandamentul Special Black Friday din cadrul ANPC, operatorii verificaţi practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea.

Black Friday 2021! Site-uri mari de cumpărături din România, luate în vizor de ANPC! S-au dat amenzi uriașe

O altă neregulă depistată a fost lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.

Aceştia sunt cei 11 mari operatori economici verificaţi

Amenzilor date acestor firme s-au adăugat şi 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc, mai transmit reprezentanţii ANPC.

Românii, încurajaţi să trimită sesizări la această adresa de e-mail

Comandamentul Special Black Friday nu se va opri aici şi va continua verificările şi la alţi operatori economici în perioada următoare.

Românii au la dispoziţie şi o adresă dedicată de e-mail, [email protected], la care pot scrie, trimite fotografii sau orice document relevant în cazul în care constată nereguli legate de promoţiile din această perioadă.

Black Friday 2021! Site-uri mari de cumpărături din România, luate în vizor de ANPC! S-au dat amenzi uriașe