Toți cei cinci miliardari au înregistrat pierderi ale acțiunile lor tehnologice. Dar  aceste pierderi reprezintă doar o fracțiune din averea lor uriașă. Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a înregistrat cea mai mare pierdere, de aproximativ 27 de miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor Bloomberg.

De asemenea, averea sa a scăzut cu aproape 100 de miliarde de dolari, față de ​​noiembrie 2021, când averea netă a lui Musk atinsese vârful de 335 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider. 

Bezos și Gates, și ei mai săraci cu câteva miliarde

Fondatorul Amazon Jeff Bezos, a pierdut și el aproximativ 25 de miliarde de dolari în 2022.

După căderile bursiere, și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a înregistrat o pierdere de 9,5 miliarde de dolari, de la 1 ianuarie, în timp ce averea netă a cofondatorului Google, Larry Page, a scăzut cu 12 miliarde de dolari.

Pe lista perdanților se mai află și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care a pierdut 12 miliarde de dolari în acest an, subliniază  Business Insider.

Indicele Nasdaq Composite a început anul într-o notă pesimistă

Săptămâna trecută, Nasdaq Composite, indicele giganţilor tech americani, a început anul într-o notă pesimistă, în scădere cu 8,3% după declinul de 1,2% din 19 ianuarie, ajungând cu 10,69% sub recordul stabilit pe 19 noiembrie. Indicele s-a încadrat în definiţia clasică a unei corecţii. Acţiunile americane s-au depreciat constant de la începutul anului, Dow Jones Industrial Average şi S&P 500 fiind, de asemenea, pe minus în ianuarie.

Potrivit Bloomberg, singurul miliardar din top cinci care nu a pierdut niciun ban săptămâna trecută a fost Bernard Arnault, președintele și CEO al gigantului francez LVMH. Chiar și așa, averea lui Arnault a scăzut cu 10,5 miliarde de dolari până în acest an, cu prețurile acțiunilor LVMH în scădere cu 5%.