În curând, compania de automobile electrice din Silicon Valley va accepta criptomoneda dogecoin ca plată pentru produsele sale, precum catarama de centură „Giga Texas” și mini mașinile electrice, a scris Elon Musk într-un mesaj pe Twitter.

Tesla acceptă plata cu monede atipice

Decizia surprinzătoare a făcut ca prețul dogecoin să crească cu 14%, la o lună după ce Elon Musk a informat că Tesla va testa tokenul digital ca opțiune de plată.

„Unii au observat că bunurile pentru dogecoin se vând chiar mai repede decât cele pentru dolari. Această știre este o bună ilustrare a pătrunderii continue a criptografiei în cultura corporatistă”, a explicat Alex Kuptsikevich, analist financiar senior la FxPro.

Elon Musk: „Dogecoin e criptografia oamenilor”

Directorul general al Tesla este un susținător al criptomonedelor, ce a influențat prețurile dogecoin și bitcoin. Anterior, acesta spusese că firma sa va accepta bitcoin pentru achiziționarea mașinilor, înainte de a-și anula planurile respective.

De asemenea, Tesla a spus în 2021 că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar Elon Musk a declarat că deține bitcoin și dogecoin, conform reuters.com.

Mesajele de pe Twitter ale lui Elon Musk despre dogecoin (unde a denumit-o „criptografia oamenilor”) au transformat moneda digitală, care a început ca o glumă pe rețelele de socializare, într-un interes major al oamenilor de afaceri.

În 2021, prețul monedei digitale a crescut cu aproximativ 4.000%!

Mai jos puteți observa simbolul criptomonedei dogecoin.

dogecoin
Sursă: Dreamstime

Bitcoin a crescut cu 130% în 2021

Monedele digitale au înregistrat o expansiune semnificativă în 2021. Bitcoin și ethereum au atins, în noiembrie, un maxim istoric în Statele Unite ale Americii. Numai anul trecut, bitcoin a crescut cu 130%, iar ether a crescut cu 550%.

În noiembrie 2021, bitcoin s-a mărit cu 2,7% la 68.086,45 de dolari. În timp ce a doua cea mai mare monedă digitală din lume ca valoarea, ether, a crescut cu 1,56% la 4.813,94 dolari, anunță Coindesk.

Tesla nu mai acceptă bitcoin

În ciuda acestui fapt, miliarde de dolari au fost șterse de pe piețele de criptomonede, după anunțul directorului general al Tesla. Acesta a scris pe Twitter că firma producătoare de autoturisme refuză să mai accepte utilizarea bacnotelor digitale pentru achiziționarea mașilor sale.