Bill Clinton, spitalizat din cauza unei infecții. În ce stare se află? Va rămâne internat mai mult timp

Purtătorul de cuvânt Angel Urena a punctat faptul că nu este vorba despre COVID-19, conform nbc.com

„Marţi seară, preşedintele Clinton a fost internat la UCI Medical Center pentru a primi tratament pentru o infecţie ce nu are legătură cu Covid. Este în curs de vindecare, într-o formă bună şi foarte recunoscător medicilor, asistentelor şi echipei care l-au îngrijit excelent”, a transmis purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Explicația oferită de medici

De asemenea, medicii lui Clinton au transmis la rândul lor un comunicat, în care au explicat prin ce trece fostul președinte în vârstă de 75 de ani. Astfel, fostul președinte a fost internat pentru „o monitorizare atentă” şi pentru „administrarea de antibiotic intravenos şi fluide”.

„A fost internat pentru o monitorizare atentă şi pentru administrarea de antibiotic intravenos şi fluide. Va rămâne la spital pentru a fi supravegheat continuu. După două zile de tratament, numărul celulelor sanguine albe tinde să coboare şi răspunde bine la antibiotice. Echipa medicală din California a comunicat constant cu echipa medicală de la New York a preşedintelui, inclusiv cu cardiologul lui. Sperăm să îl externăm curând”, au transmis medicii Alpesh Amin şi Lisa Bardack.

Totodată, o persoană apropiată familiei a spus joi că Bill Clinton se află la terapie intensivă, „ca măsură de precauţie” iar spitalul a fost nevoit să îl izoleze, dar nu pentru că starea lui o cerea. La început, infecţia respectivă a fost diagnosticată drept urologică, însă s-a extins ulterior, potrivit sursei menționate.

Problemele lui de sănătate nu sunt noi

Amintim că Bill Clinton este cunoscut pentru problemele sale cardiace. În anul 2004, acesta a fost supus unui bypass cvadruplu la New York-Presbyterian Hospital. Fostul președinte al Statelor Unite a revenit la spital în 2010 pentru o altă procedură la inimă, introducerea a două stenturi într-o arteră coronară.