BCR este interesată să participe în Programul „Fermierul”. Din acest moiv, a semnat un protocol de colaborare cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Documentul prevede acordarea de credite în valoare totală de 178 milioane lei, la o dobândă de 4% pe an.

Împtrumuturile vor fi acordate pentru perioade de maxim zece ani, iar dobânda de 4% va fi fixă pe toată durata creditării. La această dobândă se adaugă un comision de administrare de 1,5% anual, care împinge dobânda anuală efectivă la 5,5%. Se acordă şi o perioadă de graţie, cuprinsă între 1-5 ani, în funcţie de coordonatele creditului (perioadă şi sumă).

Împrumuturile pot fi utilizate atât pentru acoperirea cheltuielilor eligibile, permise de finanţările europene, cât şi pentru cele neeligibile, precum construcţii, achiziţii de terenuri sau TVA.

Din cele 170 milioane lei, 26,97 milioane lei sunt pentru finanţarea proiectelor de investiţii în fermele de creştere a animalelor pentru lapte, iar 21,57 milioane lei reprezintă finanţările proiectelor de investiţii în silozuri pentru cereale.