Traian Băsescu, fostul președinte al României, a aruncat bombă înainte de alegerile locale din 2020. El a ținut să limpezească toate apele după ce în ultima vreme s-a speculat că acesta s-ar fi înțeles cu PNL și USR-PLUS, ca să se retragă din cursa pentru Primăria București în favorea lui Nicușor Dan.

Fostul șef al statului a explodat când a fost chestionat pe marginea posibilității de a se retragă spre final de campanie pentru București. Speculațiile vobeau de această intenție și de posibilitatea ca europarlamentarul PMP să le recomande susținătorilor săi să-l voteze pe Nicușor Dan.

Băsescu a fost însă categoric și spus că nu e un geambaș de voturi și că de când e în politică a luptat.

„Nu sunt geambaş de voturi. Eu de când sunt în politică am luptat pentru fiecare vot. Acum candidez pentru că Alianţa PNL şi USR-PLUS ne-au împins la o candidatură individuală. Nu sunt geambaş de voturi, nici nu cumpăr, nici nu vând voturi. Cum să mă retrag?”, a spus Traian Băsescu, în cadrul evenimentului de prezentare a programului propus pentru Primăria București, citat de news.ro.

El a mai spus că atât cei de la PNL cât și cei de la USR sunt atât de nepricepuţi politic încât nici prin cap nu le trece o asemenea soluţie.

„Ei îşi vor lua răsplata când vor constata că au mers pe un om pe care îl vor lăsa fără sprijin şi atunci vor fi condamnaţi, pentru că nici liberalii nu vor binele lui Nicuşor şi cu atât mai puţin bişniţarii de la USR care conduc organizaţia de la Bucureşti. Deci nu cred că au atâta minte să îi spună lui Nicuşor să se retragă în favoarea mea. Dacă vreţi să glumim sâmbăta – recunosc că sunt cel mai bun, dar nu vor face acest gest”, a afirmat Traian Băsescu.