În primul rând, Traian Băsescu a explicat pentru Digi24 că nu trebuia să se ajungă în această situație și toată responsabilitatea cade pe spatele Gabrielei Firea care trebuia să ia măsurile din timp.

„Responsabilitatea unui șef de instituție este să ia din timp măsurile necesare să nu ajungă în situația de a i se bloca conturile”, a declarat duminică seara Traian Băsescu referindu-se la Gabriela Firea, despre care spune că pozează în „înger neprihănit” și „s-a trezit în ultima clipă”.

Fostul președinte are o soluție simplă la această problemă și adaugă că „prostia asta cu împrumutul fără să rezolve problema o va duce la alte procese”, ceea ce ar putea duce pe termen lung la o datorie și mai mare ce ar putea ajunge și la 200 de milioane de euro.

„Această situație se poate debloca foarte simplu: o evaluare credibilă a terenului pe care îl oferă la schimb Primăria, iar consilierii generali să aprobe acest schimb de teren. Nu există alt drum. Prostia asta cu împrumutul fără să rezolve problema o va duce la alte procese, iar timpul în care nu execută hotărârea judecătorească înseamnă penalități și nu-s mici penalitățile. O să se trezească cu 200 de milioane datorie peste câteva luni și nu-s din banii dânsei, sunt din banii bucureștenilor”, a precizat Traian Băsescu.

Acesta a spus că situația ar fi deblocată în câteva ore dacă ar fi primar al Capitalei printr-o dispoziție care i-ar da lui Costică Costanda terenul din Satul Francez.

„Dacă voi candida, situația va fi deblocată în câteva ore, pentru că pur și simplu, prin dispoziție de primar, îi dau lui Costanda terenul din Satul Francez. Punct. Nu vreau să dau teren pe malul lacului Floreasca. Deci, acolo unde au câștigat Lincarii terenul în instanță, acolo va primi terenul pe care l-a cumpărat”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la Digi24.