Într-o postare pe pagina de facebook, Gabriela Firea prezintă numele candidaților din partea PSD pentru Primăria Capitalei. Este vorba despre Daniel Tudorache (Sectorul 1), Cristian Popescu (Sectorul 2), Aurelian Bădulescu (Sectorul 3), Daniel Băluţă (Sectorul 4), Daniel Florea (Sectorul 5) şi Gabriel Mutu (Sectorul 6).

Totodată, Firea a mai precizat că săptămâna viitoare vor fi depuse candidaturile, iar ea se va lupta cu candidatul “partidelor de dreapta unite”.

”În ultimele săptămâni s-au consumat energii pentru trocuri politice, negocieri vinovate şi aranjamente de culise care nu au avut oamenii în centrul preocupărilor. «Măreaţă realizare» obţinută este unificarea unor şefi de partide, a unor interese, a unor încrengături şi, implicit, bătălia pe funcţii. Sunt mândră să fiu candidatul oamenilor, şi nu al aliantelor, şi mă voi lupta cu candidatul «partidelor de dreapta unite» – aşa cum scrie pe toate afişele şi cum se prezintă în emisiuni”, a scris, sâmbătă, Gabriela Firea pe Facebook.

Așa se prezintă lucrurile

În aceași postare, Firea afirmă că este ”unită cu oamenii de rând, fără funcţii politice”.

”Aşa se prezintă lucrurile şi în cazul sectorului 2 al Capitalei. Am ales să formăm echipa cu cetăţenii din acest sector şi cu omul care ştie, deja, toate problemele, are şi soluţii, pentru că a lucrat îndeaproape cu actualul primar – colegul nostru Mihai Toader -, dar care merge către un alt proiect.

Prin urmare, vom merge împreună în această perioada şi în viitor cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, pe care PNL l-a trădat, în miez de noapte, că să-i facă loc unui candidat USR lipsit total de experienţă şi viziune, doar de dragul aranjamentelor politice pentru partidele “de dreapta”, nu pentru toţi cetăţenii, indiferent de preferinţele politice”.

Gabriela Firea anunţă că PSD va depune săptămâna viitoare candidaturile pentru primăriile de sector.

Continuăm să muncim

Potrivit primarului General, candidații susținuți de PSD își depun candidatura săptămâna viitoare și speră să facă ce e mai bun pentru Capitală.

”Săptămâna viitoare vom depune şi noi candidaturile pentru alegerile locale, în cazul în care guvernul le va mai organiza, şi vom continuă să muncim în Bucureşti, să ne implicăm, să ne pese, să ne asumăm şi greşeli omeneşti, să găsim rezolvări pentru probleme care trenează de 30 de ani, să luptăm pentru o Capitală frumoasă şi modernă, cu colegii mei :

Sectorul 1 – Daniel Tudorache
Sectorul 2 – Cristian Popescu
Sectorul 3 – Aurelian Bădulescu
Sectorul 4 – Daniel Băluţă
Sectorul 5 – Daniel Florea
Sectorul 6 – Gabriel Mutu.

Le mulţumesc pentru implicarea, în toată această perioada tensionată şi în care am fost şi suntem loviţi din toate părţile – şi vizibile, şi invizibile -, lui Marcel Ciolacu (preşedinte) şi Paul Stănescu (secretar general)”, a mai scris Firea, precizând că pe toţi i-a simţit ”aproape şi dornici să pună umărul pentru ca viitorul guvern, de după moţiunea de cenzură, să sprijine mai mult Capitala”, a adăugat Firea.

Dan Popescu: „Nu am intrat în politică pentru a lupta pentru o ideologie”

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a anunţat, sâmbătă, că PSD susţine candidatura sa la primăria de sector.

„Nu am intrat în politică pentru a lupta pentru o ideologie, ci pentru a face tot ce pot pentru cetăţeni. Deoarece proiectele mele, propuse, discutate şi susţinute de către cetăţenii Sectorului 2, au fost călcate în picioare din raţiuni politice, am ales să continui lupta cum pot mai bine. De astăzi sunt candidatul susţinut de către PSD la Primăria Sectorului 2 şi cu sprijinul primarului general, doamna Gabriela Firea, voi implementa proiectele mele şi vom schimba faţa Sectorului 2 în următorii patru ani. Le mulţumesc celor de la Partidul Social Democrat pentru că au ales să formeze echipa cu cetăţenii din acest sector. Şi eu consider că, întotdeauna, oamenii trebuie să fie pe primul loc. Nu alianţele comerciale de partide!”, a scris Popescu, pe Facebook.

Postarea sa este însoţită de o fotografie în care apare alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Pe 6 august, Dan Cristian Popescu a anunţat că va candida la Primăria Sectorului 2, precizând că va negocia cu partidele care sunt dispuse să îi ofere susţinere sau să se înscrie independent în cursa electorală.