Băsescu a dat de înțeles că va candida la Primăria Capitalei și își va apăra șansele „cu pieptul înainte”. De asemenea, acesta a punctat faptul că excluderea PMP de la negocieri nu va însemna sfârșitul partidului.

Traian Băsescu a prezentat și un sondaj CURS care arată cum le strică planurile lui Nicușor Dan și Gabrielei Firea prin candidatura sa la Primăria Capitalei. Conform acestui sondaj, fostul președinte „fură” procente de la ambii candidați.

„Noi avem aici un sondaj CURS. Este un sondaj, ieșit ieri din teren. El ne arată așa, vă arăt doar ceea ce pare a fi de maxim interes pentru discuția noastră. Dacă ar fi candidat de la Pro Romania Bănicioiu, era o propunere, abia acum îl știm, lucrurile ar fi arătat așa: Gabriela Firea 42%, Nicușor Dan 36%, și Traian Băsescu 16%, acesta-i graficul. Acum vă arăt ceva interesant. Dacă ar fi fost un alt candidat Pro Romania, Victor Ponta, lucrurile ar fi arătat așa: Gabriela Firea 41%, Nicușor Dan 35%, eu 17% și Ponta 6%, da? Iar dacă îl scoatem pe Traian Băsescu și-l punem pe Eugen Tomac, ia uite ce rezultat interesant ne dă: Eugen Tomac face 6%, Gabriela Firea face 46% și Nicușor Dan face 40%. Puteți trage o concluzie: eu iau în mod egal de la amândoi, de la Gabriela Firea 5 procente, de la Nicușor Dan 6. Sondaj efectuat în perioada 3-5 august”, a spus Traian Băsescu la Digi24.

Fostul președinte a punctat faptul că, indiferent de scorul pe care-l va obține, el intră în cursă pentru a se lupta și nu va accepta „postura de iepuraș”. Întrebat cine crede că va câștiga lupta, Băsescu a răspuns scurt: „Eu”.

Amintim că, Traian Băsescu a anunțat recent că PMP a fost exclus din negocierile dintre PNL, USR și PLUS. Drept urmare, fostul președinte a făcut o ofertă partidului pe care l-a înființat de a-l reprezenta pentru conducerea Primăriei Capitalei.

PMP și fostul președinte Traian Băsescu au promovat varianta unei alianțe de dreapta care să îl aibă pe Nicușor Dan candidat unic.

La negocierile pentru desemnarea candidaților, PMP nu a fost invitat, deși liderul partidului avusese discuții cu Nicușor Dan și liderul PNL, Ludovic Orban. Astfel, fostul președinte a anunțat că vrea să ajute partidul pe care l-a înființat, candidând împotriva Gabrielei Firea.