Miercuri, Iohannis și-a cerut scuze pt dezinformare cu privire la formula de calcul care a stat la baza stabilirii celor trei scenarii pentru reînceperea anului școlar.

Se pare că această metodă de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății, iar Administrația Prezidențială subliniază a subliniat faptul că i-a fost comunicată corect președintelui de către Ministerul Sănătății.

În acest context, Traian Băsescu a răbufșit ni  a declarat că dacă se afla atunci în momentul președintelui, unica decizie pentru a rezolva situația era publicarea decretului de revocare în funcție a ministrului ca l-a dezinformat, mai exact, Nelu Tătaru .

”Dacă eram în locul lui, alături de erată, publicam și decretul de revocare a ministrului care m-a dezinformat.”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Administrația Prezidențială a anunțat joi care a fost greșeala și care este informația corectă pe care oamneii trebuie să o recepționeze.

„Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”, anunță, joi, Administrația Prezindețială.