Traian Băsescu acuză autorităţile din România că au ridicat starea de urgenţă cu rezultate falsificate, iar acum situaţia le-a scăpat de sub control. “Atunci când au introdus starea de alertă n-au avut nimic în cap”, afirmă fostul preşedinte al României care atrage atenţia şi asupra unei probleme pe care Guvernul şi-a creat-o apoi singur.

“După ce s-a ridicat starea de urgenţă, cu rezultate falsificate datorită numărului mic de testări, lucrurile au scăpat de sub control din două motive. Primul motiv: atunci când au introdus starea de alertă n-au avut nimic în cap, dar fără să ştie ce au de făcut în paşii următori.

Culminăm cu cea mai hazlie problemă pe care şi-a creat-o Guvernul, comunicată prin ministrul Sănătăţii, că trebuie să facă anchetă epidemiologică pentru cei circa 4.000 de oameni care au ieşit din spitale şi din izolare în această perioadă când n-a avut lege. Cine v-a oprit să faceţi ancheta epidemiologică imediat ce omul a ieşit din spital?”, a declarat Traian Băsescu, invitat în emisiunea “Punctul Culminant” de pe România TV.

“N-aş fi ridicat starea de urgenţă până la mijlocul lunii iunie”

Fostul preşedinte spune că Guvernul avea o singură soluţie şi aceasta trebuia aplicată înainte de ridicarea stării de urgenţă.

“Era singura soluţie şi trebuia abordată înainte de ridicarea stării de urgenţă. Trebuia să existe o hartă a focarelor la nivel naţional. Au ridicat starea de urgenţă îninate de a avea harta focarelor de infecţie. N-aş fi ridicat starea de urgenţă până la mijlocul lunii iunie, în aşa fel încât să testez toate suprafaţa ţării”, a mai declarat Băsescu.

Fostul preşedinte şi actual europarlamentar PMP îi acuză pe cei patru lideri care luptă cu pandemia, pe care îi numeşte “cvartetul fără coarde”, că nu au “nimic în cap din punct de vedere al strategiei”. Însă Băsescu nu îi iartă nici pe românii care nu sunt educaţi să se apere împotriva acestui virus: “Nu puteţi să-mi spuneţi că a merge în grupuri mari în discoteci fără mască e un semn de inteligenţă naţională”.

“Cvartetul fără coarde care nu are nimic în cap din punct de vedere al strategiei. Orban, Tătaru, Arafat şi ministrul de Interne sunt un cvartet fără coarde. N-au la ce cânta. Nu niciun proiect coerent.

Avem o populaţie care nu este educată să se autoapere. Nu puteţi să-mi spuneţi că a merge în grupuri mari în discoteci fără mască, fără nicio măsură de prevedere, e un semn de inteligenţă naţională”, a mai spus Traian Băsescu, potrivit romaniatv.net.