Traian Băsescu a declarat la Digi24 că PSD-ul nu va mai avea vreo șansă să facă o majoritate zdrobitoare în România, în următorii ani pentru că „la ei nu mai vin oameni de valoare”.

Potrivit acestuia, social democrații au făcut o greșeală fatală prin îndepărtarea oamenilor de valoare și prin înlocuirea acestora cu mediocrități ca Marcel Ciolacu sau Olguța Vasilescu.

Fostul președintele susține că vremea PSD-ului a trecut și că din cauza deciziilor luate de-a lungul anilor, astăzi partidul suportă consecințele. De asemenea, acesta a mai precizat că vor încercă să se răzbune și să ia măsuri.

„Vor face o răzbunare ieftină, vor crede că au luat măsuri, dar ei nu mai au oameni capabili să fie lideri, iar vremea PSD a trecut, va deveni un partid mediu. Marea problemă a PSD este că la ei nu mai vin oameni de valoare. Generațiile de politiceni au trecut la PSD, iar înlocuirea se face cu mediocrități de tip Ciolacu, doamne cu strigături de tip Olguța Vasilescu sau soțul dânsei. E nivel scăzut, nivel de strigători de (Partidul) România Mare, iar un partid nu se poate reface fără lideri credibili. N-au crescut lideri, au îndepărtat tot ce a fost valoros ca să rămână niște mediocri la frâiele partidului, iar astăzi suportă consecințele”, a spus Traian Băsescu.

PSD a rămas fără conducere după demisia Vioricăi Dăncilă și a vicepreședinților. Singurul care nu și-a dat demisia a fot Eugen teodorovici. Acesta a fost suspendat din funcție. Marcel Ciolacu este președintele interimar al formațiunii.