Marţi seară, Viorica Dăncilă a renunţat la conducerea Partidului Social Democrat, iar preşedinte interimar a devenit Marcel Ciolacu. Următorul pas pentru PSD este organizarea unui congres, cel mai probabil în luna februarie, unde se va alege noua conducere a partidului.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 şi preşedintele organizaţiei PSD Sector 1, a dezvăluit că Gabriela Firea ar putea candida pentru şefia partidului şi şi-ar fi exprimat deja această intenţie într-o şedinţă recentă a organizaţiei PSD Bucureşti, potrivit stiripesurse.ro. Tudorache crede că social-democraţii vor avea de ales la congres, cel mai probabil, între Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea.

“Pentru copiii acestei țări care merită mai mult de la politicieni, îmi voi asuma toate riscurile, consecințele și nu voi accepta compromisuri. Greșelile și compromisurile i-au determinat pe români să aleagă într-un număr atât de mare răul cel mai mic. Mă doare, dar îi înțeleg perfect!”, scria Gabriela Firea, în urmă cu câteva zile, pe pagina sa de Facebook.