Românii care se vaccinează vor primi vouchere de câte 100 de lei!

Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a explicat cum vor putea intra românii în posesia acestor tichete, însă a oferit detalii şi despre „loteria vaccinaţilor”.

Atât voucherele de 100 de lei, cât şi loteria ce va fi organizată, au drept scop stimularea românilor pentru a se vaccina într-un număr cât mai mare împotriva COVID-19.

Ce trebuie să facă românii care se vaccinează pentru a primi voucherele de 100 de lei?

„E o dinamică a campaniei de vaccinare. Pentru a intensifica acţiunea de vaccinare, au fost gandite aceste două măsuri pentru început. Este vorba de loteria pentru cei care s-au vaccinat și vouchere de 100 de lei pentru cei care s-au vaccinat cu doza completă. E un lucru pentru care există cerere, vedem deja că se intâmplă în centrele de vaccinare.

E un mecanism nou și trebuie finalizată partea birocratică. Toată aceasta etapă se finalizează prin achiziția de DSP a voucherelor necesare pentru fiecare persoană care se vaccinează cu schema completa. Mai exact, te duci la centrul unde ai făcut ultima doză, cea care completeaza schema de vaccinare, și ti se oferă 5 vouchere de 20 de lei, care reprezintă un total de 100 de lei.

În perioada următoare o să fie finalizat acest proces și sperăm să ne crestem imunitatea colectivă și să trecem cu bine peste valul 4”, a declarat Andrei Baciu pentru România TV.

Există şi alte planuri analizate de autorităţi pentru stimularea vaccinării?

Întrebat dacă sunt luate în calcul şi alte metode pentru a-i face pe români să se vaccineze, în afară de cele două mai sus menţionate, Andrei Baciu a răspuns:

„Pentru moment ne uităm cum funcţionează lucrurile în această perioadă. Sigur că sunt abordări speciale pentru școli, asteptăm să vedem care e efectul acestor măsuri cu loteria și vouchere. Avem in derulare și alte analize și vom vedea în perioada următoare care este cea mai buna abordare”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Puţin peste 10.000 de români s-au vaccinat în ultima zi, potrivit informării de sâmbătă

Potrivit ultimei informări a CNCAV, cea de sâmbătă, 18 septembrie, 10.184 de persoane s-au vaccinat în România în ultimele 24 de ore.

7.689 de persoane şi-au făcut prima doză de vaccin, iar alte 2.495 şi-au completat schema de vaccinare.

Numărul românilor care s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19, incluzând aici şi vaccinul Johnson&Johnson, care este într-o singură doză, a ajuns astfel la 5.252.185 de persoane.