Direcția Generală de Asistență a Muncipiului București, a anunțat că taie stimulentul pentru nou născuți, persoane cu dizabilități sau voucherele materna. Totuși, primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că acest anunț nu este unul corect, iar banii nu vor fi tăiați.

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”, a reacționat Nicușor Dan în urma anunțului.

Anunțul transmis inițial

Informațiile publicate pe site-ul DGAS arată că Nicușor Dan a luat decizia de a renunța la voucher-ul matern, din lipsă de bani la bugetul primăriei Capitalei.

Stimulentul respectiv era destinat persoanelor care au devenit proaspăt părinți. Măsura era un ajutor de nădejde pentru persoanele care au devenit de curând părinți și era menită să stimuleze creșterea natalității în România. Amintim că stimulentul avea o valoare de 2.500 de lei în Capitală. Totuși, nu va ma fi acordat începând cu data de 13 septembrie.

„Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare.

Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021”, este scris pe site-ul DGAS.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin