Discuțiile legate de criptomonede devin din ce în ce mai aprinse. Banca Centrală a Chinei solicită instituțiilor de plată din întreaga țară, dar și restul băncilor să fie mai limitate în ceea ce privește tranzacțiile, dar și decontările de criptonomenede, scrie decrypt.co. 

Mai exact, potrivit ultimelor informații, Banca Centrală ar fi intervievat cinci bănci, Banca Agricolă din China, China Construction Bank, Banca Poștală de Economii din China și Banca Industrială,  inclusiv Alipay. Aceasta le-a solicitat tuturor instituțiilor bancare să nu mai participe la afaceri legate de cripto, în contextul represiunii mai extinse a țării asupra industriei.

De menționat este faptul că, anunțul Băncii Centrale vine în mijlocul eforturilor mai largi ale Chinei de a contracara spațiul cripto, în special prin industria minieră.

Bitcoin s-a prăbușit

Amintim faptul că în luna mai a acestui an, Bitcoin a înregistrat un declin fără precedent. Mai exact, una dintre cele mai mari criptomonede s-a prăbușit cu 12% atunci când un comitet financiar din China a inclus mineritul Bitcoin într-o listă de activități care reprezintă o multitudine de riscuri financiare.

„Este necesar să se mențină buna funcționare a piețelor de acțiuni, datorii și schimb valutar, să se reprime sever activitățile ilegale de valori mobiliare și să se pedepsească sever activitățile financiare ilegale”, a spus atunci guvernul chinez.

Trebuie menționat faptul că aceasta a fost prima dată când Consiliul de Stat s-a pronunțat în mod specific împotriva mineritului Bitcoin și, de atunci, situația nu s-a îmbunătățit pentru minerii de criptomonede din China.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, Sichuan, o provincie populară pentru minerii Bitcoin pentru o mare parte a anului, a interzis extragerea Bitcoin din cauza cererilor imense de energie din industrie.

În același timp, o altă provincie minieră populară din industrie s-a alăturat unei liste de provincii care include Xinjiang și Mongolia interioară, mai precizează sursa citată.