Dar în cel mai bizar caz, care a făcut de râs rentabilitățile date chiar de Dogecoin și Shiba Inu, jetonul cripto PRiVCY, tranzacționat cu simbolul PRIV, a crescut cu peste 4,00,00,000% într-o zi.

Evoluţie pe piaţa criptomonedelor

Potrivit datelor de pe trackerul de criptomonede CoinMarketCap.com, prețul PRIV a crescut la 3.563,70 USD pe 14 iunie de la 0,008814 USD pe 13 iunie, arătând o creștere de 4,04,32,166,84%.

La prețul actual de 3.600,80 dolari, PRIV a impus o capitalizare de piață de peste 59 miliarde dolari, devenind a patra cea mai mare criptomonedă din lume.

„Există un simbol numit PRIV și există un indice care poartă un nume similar. Cred că eroarea a venit din utilizarea prețului unitar al unuia și a numărului de unități ale unui alt activ și înmulțirea acestuia pentru a obține plafonul de piață. Cele două active s-au fuzionat și sunt sigur că CoinMarketCap o va corecta în curând”, a declarat Ajeet Khurana, fondator Genezis Network, un grup de reflecție pentru investiții în criptomonede.

O nouă criptomonedă

Potrivit site-ului, moneda PRiVCY este o criptomonedă peer-to-peer și poate fi considerată o versiune modificată a tehnologiei pe care a fost construit Bitcoin.

Jetonul PRiVCY este listat pentru tranzacționare pe două burse, Crex24 și StakeCube, și se tranzacționează în continuare în intervalul 0,006341- 0,0072 USD, în timp ce indicele PRIV-PERP se tranzacționează pe bursa FTX, cu un preț de aproximativ 3 600USD.

În trecutul apropiat, au existat multe cazuri în care o criptomonedă a avut o creștere masivă în câteva minute.

Un astfel de exemplu este Dubaicoin, care a crescut cu peste 1000%, ajungând până la aproximativ 1,13 dolari.

Un lucru ieșit din comun în contextul actual, în care se află întreaga piață a criptomonedelor. Autoritățile din Dubai au anunțat că această criptomonedă nu a fost aprobată vreodată și că ar fi, de fapt, o înșelătorie.