China are în plan un mega-proiect care presupune o investiție de 227 de miliarde de dolari. Mai exact, este vorba despre un proiect care urmează  să producă ploaie artificială. Acesta are un rol extrem de improtant și anume de a ajuta în contextul poluării excesive din Beijing.

Smogul care acoperă capitala chineză este o combinație de fum si nori specifică zonelor industriale foarte poluate, cu multe fabrici, blochează efectiv soarele, astfel încât locuitorii aproape ca nu vad cum arată cerul senin.

Această ploaie artificială pe care chinezii vor să o producă are rolul de a ”spăla” aceste particule care formează smogul, lăsând astfel lumina soarelui să treacă.

În contextul în care poluarea provoacă boli și duce și la dispariția florei și faunei și chiar deșertificare în unele regiuni, chinezii consideră că ploaia artificială e ceva în care trebuie investit.

Ploile artificiale pot reduce poluarea din China

Parapsihologul Lucian Iordănescu a oferit o serie de declarații în acest sens. Potrivit acestuia, povestea legată de clima artificială nu este una foarte nouă, ci există de zeci de ani, rușii find cea care au experimentat-o.

”Povestea asta cu clima artificială, cu ploaia artificială, nu este atât de nouă. Ea este de zeci de ani. Primii care au experimentat-o au fost rușii. Dar ei au făcut-o pe vremea celui de-al doilea război mondial. Sigur, într-o formă mai empirică, nu atât de tehnicizată, pe care au experimentat-i cu nemții”, a spus parapsihologul, la Antena 3.

Totodată, acesta a mai vorbit și despre nivelul de poluare din China, care în opinia sa nu este foarte diferit de cel din România. El a adăugat că noul proiect este extrem de bine controlat.

”Poluarea din China nu este atât de diferită de la noi. Important este să se creeze o anumită acumulare statică de aer, care nu se mișcă de sus în jos, care sunt niște tehnologii, și atunci se acumulează din sol apă, care se ridică până la un anumit nivel și începe să plouă. Treaba asta este extrem de bine controlată, pentru că se poate face climă controlată pe anumite zone” a mai declarat parapsihologul Lucian Iordănescu, la Antena 3.