Telefoanele mobile pot afecta relațiile amoroase

Important pentru cei cu telefoane mobile! Petrecerea serilor conectat la rețelele de socializare ar putea avea consecințe grave, cel puțin în ceea ce privește relația ta amoroasă.

Conform experților, obiceiul de a petrece timpul cu ochii în telefon în timp ce stai alături de partenerul tău ar putea deteriora profund legătura voastră, avertizează NY Post.

„Practic, diminuezi șansele de intimitate și afecțiune sau, în general, de a te implica în relația cu partenerul tău”, a declarat pentru HuffPost Tracy Ross, un terapeut de cuplu și familie din New York.

Terapeutul a adăugat:

„Conexiunea este esențială pentru o relație puternică – și trebuie să existe în mod regulat, fără excepție, pentru ca un cuplu să prospere”.

Important pentru cei cu telefoane mobile! Statul în pat poate fi o oportunitate excelentă pentru conectare cu partenerul tău – un aspect care, conform lui Ross, lipsește multor cupluri. Clienții săi adesea se plâng că partenerul lor este „în permanență pe telefon” sau pare „distras”, ceea ce îngreunează menținerea atenției și poate duce la o „creștere a distanței” între ei.

„În timp ce nevoia de a te relaxa la sfârșitul zilei este complet de înțeles, este dificil de ignorat răul pe care îl poate face unei relații”, a spus ea.

cuplu, relație
Cuplu, relație; Sursă: Dreamstime

Cu toate acestea, psihoterapeutul Aimee Hartstein a declarat pentru publicație că este nerealist să ceri partenerilor să rămână departe de telefoane pe tot parcursul serii.

„Ne place sau nu, telefoanele noastre sunt aici pentru a rămâne și este neobișnuit ca un cuplu să le pună deoparte pentru întreaga noapte”, a explicat ea.

„Este o modalitate prin care oamenii se informează, vorbesc cu prietenii și se distrează. Dacă un cuplu este fericit în relația sa, probabil că nu este o problemă.”

„Întrebați-vă dacă folosiți telefonul pentru a vă evita partenerul – și dacă da, din ce cauză ar putea fi vorba?”, a adăugat Ross, menționând că ecranele sunt uneori folosite ca o tactică de evitare.

Cu toate acestea, dacă ai impresia că utilizarea telefonului mobil ar putea afecta timpul de calitate petrecut cu partenerul, experții recomandă să stabilești limite clare, cum ar fi niciun telefon în timpul cinei.

Este interzis să porți telefonul mobil în buzunar

Telefonul mobil a devenit indispensabil în viața noastră de zi cu zi. Este folosit acum pentru mult mai multe lucruri decât pentru a efectua apeluri sau a trimite mesaje text. Cu ajutorul său, putem fotografia sau filma momente importante. De asemenea, ne putem relaxa sau putem afla ce se întâmplă în alte părți ale lumii.

Telefoanele au evoluat. Iar acum, este greu să găsești unul care să aibă dimensiuni relativ mici. Pentru a avea mâinile libere, majoritatea posesorilor de telefoane mobile își pun dispozitivele în buzunar. Însă experții atrag atenția că acest obicei nu este benefic pentru sănătate.

Specialiștii susțin că telefoanele mobile emit radiații cu radiofrecvență. Unele cercetări sugerează că aceste radiații pot avea efecte negative asupra sănătății organismului. Mai multe puteți citi aici.