Iarna a venit în țara noastră, iar odată cu temperaturile scăzute apar și responsabilitățile șoferilor. Deja a fost înregistrat un număr semnificativ de accidente rutiere în România. Incidentele din trafic au fost cauzate de echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor.

Mesaj de urgență de la drumari

Drumarii din centrul țării, locul în care au avut loc accidentele rutiere, au transmis un mesaj de urgență tuturor șoferilor din România. Aceștia atrag atenția oamenilor cu privire la importanța anvelopelor de iarnă. Drumarii avertizează că lipsa unei echipări corespunzătoare a mașinii poate provoca diverse accidentări pe șosea, de la o simplă alunecare la uciderea unor vieți nevinovate.

„Puneţi-vă anvelopele de iarnă!“, este mesajul de atenționare al drumarilor români.

Doar în ultimele 24 de ore, mai multe accidente rutiere au avut loc din cauza lipsei cauciucurilor de iarnă. De asemenea, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum a fost un alt factor care a provocat diverse probleme pe șosea, potrivit drumarilor din Brașov.

„Echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor pentru condiţiile de iarnă a dus la producerea mai multor accidente rutiere în ultimele 24 de ore”, conform reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Șosele lipite de zăpadă

Drumarii au explicat că şoselele lipsite de zăpadă îi induc în eroare pe majoritatea șoferilor, care cred că pot conduce, momentan, în aceleași condiții ca-n timpul verii.

„În ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule care nu sunt dotate cu anvelope adaptate condiţiilor de iarnă.  Este vorba, în special, de autovehicule grele, multe dintre acestea aflate în tranzit pe teritoriul României”, a precizat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov.

Astfel că drumarii roagă cetățenii din țară să conştientizeze pericolul la care se expun pe ei înșiși, dar și pe ceilalți șoferi, dacă decid să conducă mașinile nepregătite corespunzător. De asemenea, aceștia au menționat că blocarea unor sectoare de drum de către autovehiculele grele, intrate în coliziune sau în derapaj, îngreunează sau chiar întrerupe accesul utilajelor de deszăpezire în anumite zone, potrivit adevarul.ro.