Schimbare radicală a vremii în toată țara. În ultima zi a lui octombrie, temperaturile vor fi extrem de scăzute. Avem parte de o vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. În regiunile din jumătatea de sud, precum şi la munte vor fi înnorări persistente şi temporar, mai ales ziua, se vor semnala precipitaţii.

Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte îndeosebi în zonele submontane şi sub formă de ploaie în rest.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi doar izolat se pot semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, ziua, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, amplificând senzaţia de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 11 grade, iar cele minime, preponderent negative în nord şi centru, se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7 grade pe litoral. Izolat se va semnala ceaţă.

În București cele mai mari temperaturi nu vor depăși 7 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 24 km/h, în vreme ce umiditatea va atinge pragul de 94%.

La munte vom avea parte de zăpadă. Deși a mai nins și la începutul toamnei, adevarata iarnă s-a instalat de marți la altitudini de peste 1.800 de metri unde se anunță lapoviță, ceață densă, dar și ninsori abundente.