Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a vorbit pe larg despre posibilitatea ca romănii să meargă din nou la urne. El s-a exprimat categoric împotriva alegerilor anticipate.

Cu toate aceastea, el este de acord cu o astfel de ipoteză, dar doar într-o anumită situație. Potrivit liderului PSD, atunci când se uită la Guvernul Orban şi-ar dori şi el parlamentare anticipate.

„Alegerile anticipate sunt o necesitate când este o criză politică. În acest moment nu este o criză politică. Eu nu o văd. Avem un Parlament ales, anul viitor sunt alegeri, avem un prim-ministru şi un guvern minoritar, cum a fost Guvernul Cioloş, nu suntem la prima experienţă de acest fel. Dacă m-aş uita numai la Guvernul Orban şi eu mi-aş dori alegeri anticipate. Suntem cu guvernul la nivelul de jos, de amatorism”, a declarat Ciolacu la B1 TV.

Dorința PSD în privința alegerilor locale

Ciolacu a dezbătut pe larg și varianta alegerilor locale în două tuturi. El a spus că legea electorală nu poate fi modificată cu mai puţin de un an înainte de alegeri, potrivit recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

În opinia sa, dacă Guvernul Orban îşi angajează răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale, PSD va depune moţiune de cenzură, chiar cu riscul declanşării de alegeri anticipate.