Cozmin Gușă a făcut o serie de declarații explozive despre ceea ce se întâmplă în interiorul PSD. El a susținut la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii Realitatea Românescă, că Marcel Ciolacu, actualul șef interimar al PSD, nu dorește să fie șef de partid.

El a oferit detalii și despre motivele pentru care Marcel Ciolacu nu vrea să fie la vârful PSD. Gușă a susținut că, într-o discuție avută cu acesta, a aflat că nu dorește să fie președintele PSD.

„Noi ne-am chinuit pentru această reformă și facem eforturi publice sau nepublice cu PSD-ul. Marcel Ciolacu trebuia să-și asume funcție, e nepregătit, el mi-a recunoscut mie că, nu dorește să fie președintele PSD, acum 3 luni când l-am convocat la o întâlnire, l-am rugat să vină să discutăm. Eu nu am pornit chestia asta cu PSD-ul așa la întâmplare, mi-a venit în gând, nu am pornit-o sistemic cu lumea de acolo. El acum girează funcția de președinte interimar, declarându-mi mie și nu numai mie că nu dorește să fie președinte, dar ce să facem? Trebuie să fie președinte interimar că e președintele Camerei Deputaților și are importanță simbolistică această funcție a lui pentru ca să nu fugă parlamentari, pentru că nu avem parlamentari atât de fundamentaliști în a apăra stânga și partidul, că poate să facă foarte ușor această trecere.”, a spus Gușă.

Ce urmărește Marcel Ciolacu

Cozmin Gușă exclude varianta unei viclenii din partea lui Ciolacu.

„Că vorbești de o viclenie a lui Marcel Ciolacu că: „eu nu vreau să candidez, dar candidez.” Complicat pentru Marcel Ciolacu, pentru că a stat la o masă cu marea majoritate a liderilor, care sunt destul de solizi astăzi și a afirmat că nu dorește să candideze, deci NU va candida! „. a mai spus Gușă.