Autoritățile din Israel iau în considerare un armistițiu!

Întrunirea respectivă are ca scop realizarea unor negocieri diplomatice intense pentru a pune capăt ostilităților dintre Israel și Hamas, care s-au soldat cu peste 230 de morți în zece zile, transmite afp.com

Totodată, la această reuniune vor participa remierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi principalii conducători în domeniul securității israeliene.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a transmis joi, 20 mai, că o continuare a tirurilor israeliene şi palestiniene este „inacceptabilă”.

„Confruntările trebuie să înceteze imediat (…) ”Sunt profund şocat de bombardamentele aeriene continue ale Forţelor de apărare israeliene în Gaza (…) Continuarea tirurilor oarbe de proiectile de către Hamas şi alte grupări militante către centre populate în Israel”, care s-a soldat cu 12 morţi, inclusiv doi copii este de asemenea inacceptabilă”, a subliniat acesta, în Adunarea Generală a ONU.

Atacurile din Israel, periculoase pentru pacea mondială

Anterior, fostul președinte George W. Bush a declarat într-un nou interviu că Iranul a ajutat la stimularea grupării teroriste Hamas să atace Israelul. Bush a declarat că ceea ce “vedeți este influența iraniană îndreptată către Israel”, potrivit NYPOST.

„Cred că cea mai bună abordare în ceea ce privește Iranul este să înțelegem că influența lor este periculoasă pentru pacea mondială”, a spus fostul președinte american.

Fostul președinte  a declarat, despre Iran,  că “sunt foarte implicați în mișcările extremiste din Liban, Siria și Yemen și își propun să își răspândească influența”.

Hamas este o ramură palestiniană a Frăției Musulmane din Egipt, o mișcare islamistă sunnită care încearcă să infuzeze fundamentalismul religios în Guvern. SUA a condamnat grupul – care controlează Gaza din 2007 – ca organizație teroristă.

Deși Iranul s-a opus extremiștilor sunniți în războaiele civile din Siria și Yemen, ar susține grupul palestinian în lupta împotriva inamicului comun Israel.

Sursa foto: Dreamstime