Austria cere ca Rusia să fie adusă la masa negocierilor

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, afirmă ferm că este necesar ca Rusia să fie adusă la masa negocierilor pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.

Cancelarul austriac și-a exprimat aceste opinii într-un interviu acordat publicației Zeit, pledând pentru dialog cu Rusia în vederea soluționării conflictului din Ucraina. Nehammer consideră că discuțiile cu Federația Rusă sunt inevitabile și că acestea ar putea duce la încheierea războiului.

El a declarat că este imposibil de obținut pacea fără implicarea Rusiei. În trecut, acesta a mai avut poziții pro-Putin.

Karl Nehammer este îngrijorat cu privire la o eventuală escaladare a conflictului. Acesta se mai teme și de riscul ca războiul să devină imposibil de controlat.

„La început au fost discuții despre furnizarea de muniție și arme de apărare. Apoi multe tabu-uri au încetat să mai fie tabu-uri. Așa că trimitem tancuri și avioane de luptă”, a spus Nehammer.

karl nehammer
SURSA FOTO: Facebook, Salzburger Volkspartei

Rusia trebuie adusă la masa discuțiilor

Nehammer a subliniat importanța găsirii unor modalități de comunicare după încheierea războiului și a îndemnat la susținerea păcii din partea poporului ucrainean.

El a mai spus că Federația Rusă nu poate fi exclusă din Europa. Drept urmare, după terminarea războiului, trebuie să fie găsit soluții pentru co-existare.

De asemenea, el spune că este nevoie și de flexibilitate din partea țării conduse de Vladimir Putin.

„Nu putem să excludem Rusia din Europa. Asta înseamnă că după război va trebui să găsim noi moduri de a co-exista unii cu ceilalți. Asta înseamnă și flexibilitate de partea Rusiei, desigur”, a continuat Nehammer.

rusia
SURSA FOTO: Dreamstime

Rusia nu va participa la inaugurarea Summitului pentru Pace din Elveția

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia nu va participa la inaugurarea Summitului pentru Pace din Elveția din iunie. Cu toate acestea, unii „reprezentanți ai continentelor” vor transmite Moscovei detalii specifice ale „planului de pace”.

Rusia a afirmat că nu va participa la discuțiile din Elveția, declarând că „Formula de pace” nu este viabilă și nu ia în considerare interesele Rusiei.

La 10 aprilie, guvernul elvețian a anunțat că va găzdui la mijlocul lunii iunie o conferință de două zile la nivel înalt privind soluționarea războiului din Ucraina – cunoscută sub numele de Summitul pentru pace.