Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu le dă fermierilor cea mai bună vestea. Acesta a transmis că au fost aprobate plăti de 913 milioane de euro, pentru fermieri, în ultima lună.

Totodată, el a precizat că se bucură de faptul că plățile au putut fi acordate la timp fără alte probleme. Cu această ocazie, ministrul a ținut să le mulțumească autorităților MADR, APIA şi AFIR implicare în acest proces, care au dat dovadă de promptitudine în ceea ce privește pregătirea documentelor necesare pentru virarea rapidă a sumelor către beneficiari. 

”913 milioane de euro pentru fermieri, plăţi aprobate în ultima lună. Mă bucur că am reuşit să readucem normalitatea în privinţa plăţilor acordate la timp. Le mulţumesc colegilor din cadrul MADR, APIA şi AFIR pentru implicare şi promptitudine în pregătirea documentelor necesare pentru virarea rapidă a sumelor către beneficiari!”, a scris Chesnoiu.

Ministrul a mai subliniat faptul că ”va continua să lucreze pentru fermierii români în acelaşi ritm!”. De asemenea, Chesnoiu a adăugat că prin acest mod poate fi demonstrată prețuirea pentru fermer care trudesc zilnic astfel încât să obțină produse de calitate pentru români.

Noi investiții în domeniul agriculturii

”Este modul nostru de a le arăta cât de mult le preţuim munca de care dau dovadă când trudesc de dimineaţa până seara pentru a obţine produse de calitate pentru noi toţi!”, declară ministrul.

Amintim faptul că joi seară, după aprobarea bugetului de stat, ministurl Agriculturii a venit cu o altă veste bună pentru fermieri. El a anunțat că pentru următorul an există fonduri de 24.6 miliarde de lei la dispoziție, o majorare semnificativă față  de anul trecut.

Totodată, el a promis o serie de investiții în anul ce urmează, dar și operaționalizarea programelor de susținere a crescătorilor de suine și de păsări, pentru reproducție și pentru relansarea programului Tomata.

„Bani mai mulți pentru Agricultură! 24.6 miliarde de lei avem la dispoziție în bugetul anului 2022, pentru dezvoltarea agriculturii și satului românesc, o creștere de aproape 4% față de anul acesta.

Mă bucur că am obținut o majorare substanțială, ↗️ de peste 41%, a fondurilor pentru subvențiile acordate fermierilor. Astfel, cei care muncesc de dimineață până seara pentru a produce hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie.

Reluăm investițiile pentru reabilitarea Infrastructurii Principale de Irigații. Avem fonduri, atât pentru livrarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune, cât și pentru susținerea unei cote de până la 50% din costurile cu energia electrică utilizată pentru irigații.

Am prevăzut fondurile necesare și pentru operaționalizarea programelor de susținere a crescătorilor de suine și de păsări, pentru reproducție și pentru relansarea programului Tomata, programe complet uitate în ultimii ani”, a scris Adrian Chesnoiu, joi, pe Facebook.