Acordurile de plată pentru programul HoReCa au început să fie transmise

Potrivit anunțului transmis marți, 14 decembrie, a început transmiterea de acorduri de plată pentru programul HoReCa.

„Începând de astăzi, în cadrul aplicaţiei electronice de înscriere, se transmit acordurile de plată pentru programul HoReCa. Pentru creditele bugetare disponibile în acest moment, în valoare de 1 miliard de lei, s-a aplicat prorata în procent de 46,87% din sumele contractate”, este precizat în anunţ.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului menţionează că plăţile vor fi efectuate în conturile beneficiarilor începând cu data de 20 decembrie 2021.

Procedura de plată pentru beneficiarii măsurii HoReCa va începe în 14 decembrie

Procedura de plată pentru beneficiarii măsurii HoReCa va începe în 14 decembrie, urmând ca în acest an să fie achitată suma de un miliard de lei către antreprenorii din sector, a anunţat în ziua de 8 decembrie ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

„Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului nu reprezintă doar o denumire frumoasă. Avem măsuri concrete care pot şi trebuie să susţină mediul antreprenorial, iar primul pas este să le oferim tuturor celor care fie au aplicat pentru aceste măsuri, fie sunt deja beneficiari, predictibilitate. Acum, la mai puţin de două săptămâni de la preluarea mandatului, mă bucur să anunţ că schema HoReCa este pe drumul cel bun, iar din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată.

Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită şi diferenţa de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse şi aprobate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Explicația oferită de Daniel Cadariu

Daniel Cadariu a fost invitat la emisiunea Talk News, de la Profit TV, și a spus că din 14 decembrie își vor primi banii persoanele care intră în categoria beneficiarilor de ajutor HORECA. Acesta a explicat că a prevăzut în bugetul pentru anul următor bani pentru această schemă. Daniel Cadariu a vorbit şi despre alte programe destinate mediului de afaceri. El a spus că se doreşte a treia ediţie pentru programul Start-Up Nation în 2022.

„Iniţial, suma totală alocată pentru această schema este de 2,5 miliarde de lei, iar totalul aplicanţilor a fost peste 10.000. După analiză, a fost acceptat un număr de 8.300 de antreprenori.Pentru că suma nu depăşeşte 2,5 miliarde de lei, este de 2,3 miliarde, vor primi întreaga sumă solicutată. Contractele au fost semnate, s-au întors deja la minister şi începând cu 14 decembrie va începe plata. (..) Avem în buget un miliard”, a spus Daniel Cadariu.