UPDATE

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a avut prima reacţie după imaginile apărute de la votul din 2020. Armand neagă faptul că s-ar fi aflat în imagini şi lansează un atac dur la adresa lui Dan Tudorache, cel pe care l-a învins la alegerile locale de anul trecut.

”Câteva precizări pentru televiziunele care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!” și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu. Seamănă dar nu răsare.

Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA.

De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte. Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană.

Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii.”, e mesajul lui Clotilde Armand de pe o reţea de socializare.

ŞTIREA INIŢIALA

Noi imagini din camera în care au fost depuși sacii cu voturi de la alegerile locale pentru Primăria Sectorul 1 au fost difuzate, vineri seara, de România TV. În ele se vede cum Clotilde Armand intră în sala cu voturi și le numără. Alte imagini îl arată pe un membru al USR, Radu Stanciu, acum consilier, care le dă indicații unor jandarmi, în Biroul Electoral al Sectorului 1.

Clotilde Armand a câştigat cu o diferenţă mică

Reamintim că, la alegerile locale din septembrie 2020, Clotilde Armand a câştigat cu o diferenţă de doar câteva sute de voturi în faţa lui Daniel Tudorache, respectiv 40,95% pentru candidatul USR PLUS, faţă de 39,82% pentru candidatul PSD.

Marcel Ciolacu susținea în luna iulie că actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand a ajuns primar prin fraudă.

“În mod categoric, urmează o implicare masivă, directă a PSD” în strângerea de semnături pentru demiterea edilului, spune preşedintele PSD, în cazul în care “Clotilde Armand nu va accepta această umilinţă, că prin fraudă a ajuns primar la Sectorul 1”, spunea atunci Ciolacu.

Ciolacu declara în iulie că primarul Sectorului 1 va ţine până la urmă cont de “voinţa românilor” şi-şi va da demisia, pentru ca această situaţie să nu fie prelungită în mod nenecesar. În plus, preşedintele PSD mai spera că toate anchetele realizate în acest caz vor fi duse la bun sfârşit: “S-a terminat dubla măsură în România”.

“Eu cred că doamna Clotilde nu este o bolşevică şi nu ţine cont de cine numără voturile, ci totuşi ţine cont de voinţa românilor şi îşi va da demisia. Ne vom organiza cum numai PSD ştie să facă acest lucru. Aşteptăm totuşi şi oficial aceste informări. Eu cred în justiţie şi cred că o anchetă va fi dusă, chiar dacă nu e vizat un PSD-ist în acest moment, eu cred că anchetele vor fi duse până la capăt. S-a terminat dubla măsură în România”, a adăugat Ciolacu, luna trecută.

Sursa foto: INQUAM Photos, Raul Stef