Avocatul Mihai Drăgan, despre alegerile de la Primăria Sectorului 1: Daniel Tudorache a câştigat

Avocatul lui Dan Tudorache a subliniat faptul că procurorul care instrumentează acest caz a cerut sprijinul Poliţiei Capitalei.

„Din fericire, există Poliţia Capitalei. Vă daţi seama dacă o secţie de Parchet de o asemenea importanţă a ajuns să se roage de Poliţia Capitalei să-i ajute. Dacă cei de Poliţia Capitalei nu îi ajutau, nu aveam această renumărare niciodată. Procurorul este practic singur în această anchetă şi apelează la organele din alte structuri”, a declarat avocatul Mihai Drăgan la România TV.

De asemenea, acesta îi acuză pe jandarmi că au permis accesul unor persoane neautorizate într-o încăpere a Biroului Electoral Sector 1.

„Jandarmii au permis accesul unor persoane. Respectă ordine, iar cel care dă dispoziţie este preşedintele Biroului Electoral de sector, respectiv domnul procuror Sprâncu. Dacă a fost altcineva mandatat sau împuternicit, cred că jandarmii trebuie să spună. Jandarmii au dat la o parte manifestanţii şi le-au făcut cale liberă celor care fugeau cu maşinile!”, a completat avocatul.

Nu are încredere în voturile rezultate în urma renumărării

Mai mult, acesta nu are încredere că voturile rezultate în urma renumărării vor fi cele care au „plecat din secţie”.

„Atâta timp cât avem pe imagini şi nimeni n-a contestat veridicitatea lor. Faptul că sunt persoane neautorizate care intră în acea incintă unde nu are voie să intre şi scot sacii afară! Nu mă interesează ce va ieşi la numărătoare, pentru că acel vot nu am încredere că este cel care a plecat din secţie.

Pe procesele verbale plecate din secţii, atât la PSD, cât şi la PNL, Daniel Tudorache a câştigat. Se zvonea în acea seară că se va face o renumărare pentru că erau o grămadă de secţii care nu ieşeau pe cheie. În acea noapte şi-au luat măsurile de siguranţă şi au înlocuit sacii cu voturi. Asta s-a întâmplat! Vorbim despre o fraudă la vot şi legea stabileşte foarte clar ce se întâmplă într-o astfel de situaţie: reluarea alegerilor!”, a completat avocatul.

Sursa foto: INQUAM Photos; Facebook